Fazla Talebe Prefabrikle Çözüm Üretildi

Gümüşhane Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne bu yıl yapılan başvuru sayısı beklenenden fazla olunca, kısa vadeli çözüm olarak prefabrik ek bina yapıldı.

Fazla Talebe Prefabrikle Çözüm Üretildi
Geçtiğimiz yıl mevcut okul binasında meydana gelen çökme nedeniyle Aysın Rafet Ataç ilköğretim okulu, Sağlık Meslek Lisesi ve eski Eğitim Araçları binası olmak üzere 3 farklı yerleşkede eğitim-öğretimini devam ettiren okul tek binada birleştirilecek.

Vali Yardımcısı ve Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliği Başkanı Cahit Karatepe, bu yıl okula olan başvuruların çok fazla olması nedeniyle sıkıntıya girilmesi üzerine Vali Dr. Yusuf Mayda’nın talimatı ile İl Özel İdaresi bütçesinin Milli Eğitim Katkı payından Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılan ödenekle Aysın Rafet Ataç İlköğretim okulu bahçesinde 7 derslikli prefabrik bina yapımına başlandığını söyledi.

Kısa zaman sonra bitecek olan bina ile okulun tek bir binada hizmet vereceğini kaydeden Karatepe, üç farklı binada eğitim öğretimin olumsuz etkilendiğini, buradan hareketle konunun aciliyetine binaen prefabrik bina yapılmasına karar verildiğini söyledi.

En kısa sürede çalışmanın tamamlanarak öğrencilerin tek bir kampüste eğitime devam edeceklerini dile getiren Karatepe, Merkez İlçe Köylere Hizmet götürme birliği tarafından ihalesi gerçekleştirilen okulda gelecek nesillerin daha iyi eğitim alması için en kısa zamanda çözüm üretme adına bu sorununun da çözüme kavuşturulduğunu kaydetti.

Bu yıl İmam Hatip Lisesine yaklaşık 500 öğrencinin kayıt yaptırmak istediğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise talebi karşılama noktasında sıkıntı yaşadıklarını ve çözüm olarak ta prefabrik okul yapılmasına karar verildiğini belirtti.

Kurban Bayramından önce binanın açılışının yapılmasının planlandığını ifade eden Aktaş, prefabrik okulda 7 sınıf, 1 öğretmen odası ve 6 lavabo bulunduğunu, normal bir okul gibi hizmet vereceğini söyledi .
Kaynak: İHA