Doğaka Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın 40. yönetim kurulu toplantısı Osmaniye'de yapıldı.

DOĞAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı ve Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Polis Evinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kurum ve kuruluşların geliştirilmesi için uygulanan Teknik Destek Programı Eğitimlerinin tamamlandığını söyledi.

Proje başvurularının başladığını ve başarılı olanların uygulanmasına başlanacağını kaydeden Lekesiz, şöyle devam etti:

''Ekim ayı sonuna kadar alınacak proje başvurularının ardından yapılacak değerlendirmeler sonucunda başarılı projelerin uygulanmasına başlanılacak. Bölgemizdeki öne çıkan sektörlerin geliştirilmesi ve tanıtımına yönelik çalışmalara devam eden Ajansımız, üç ilimizde de önemli yatırımların olduğu mobilya sektörünü Adana 6. Mobilya ve Dekorasyon Fuarında vitrine çıkardı.''

Mevcut ekonomik yapının incelenmesi ve potansiyel yatırım alanları üzerinde görüşmelerin yapılması amacıyla 'Türk-Alman İşbirliği Günleri'nin düzenlendiğini ifade eden Lekesiz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Çeşitli sektörlerdeki Türk ve Alman firmaların tanıtımlarının yapıldığı organizasyon, muhtemel işbirlikleri üzerinde gerçekleştirilen ikili görüşmelerle sona erdi. Lojistik sektöründe 18-19 Ekim 2012 tarihlerinde Hatay ilinde düzenlenecek olan Uluslararası Lojistik Konferansına yerli ve yabancı sektör temsilcisinin katılması bekleniyor. Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen 10. Kalkınma Planı ve yeni Bölge Planı hazırlıklarına devam edilmekte. Ayrıca ajansımız tarafından daha önceki tarihlerde ilan edilen mali destek programları, SODES Programı, Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Desteği programları da ile başarılı projelerin uygulamasına devam ediliyor.''

Cerrah'ın konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam eden toplantıya Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, İl Genel Meclisi Başkanı Selçuk Acar, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kahramanmaraş İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy ve Hatay İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Gülen katıldı.

Muhabir: Ümit Kahrıman

Yayıncı: Ali Güreli
Kaynak: AA