'Çelik' 'Hasret'ine Kavuştu

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde uzun zamandır tek başına yaşayan Çelik isimli erkek jaguara, Güney Amerika’dan dişi getirildi.

'Çelik' 'Hasret'ine Kavuştu
Hayvanat bahçesinin maskotu haline gelen dişi jaguara 'Hasret' adı verildi.

Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde bir tür daha yalnızlıktan kurtuldu. Uzun zamandan beri tek başına yaşayan Çelik isimli jaguara eş arayan hayvanat bahçesi yetkilileri, sonunda olumlu yanıtı Güney Amerika’dan aldı. Gaziantep’e getirilen dişi jaguara ‘Hasret’ adı verilirken, şu an Hasret ile Çelik’in uyum süreci yaşadıkları bildirildi.

Birbirlerini görebildikleri, ancak dokunamadıkları bir kafeste yaşam süren Çelik ve Hasret’in birbirlerine alışma sürecinin aylar sürebileceği öğrenilirken, bu süreçten sonra da 10 yaşındaki Çelik ile 5 yaşındaki Hasret’ten yavru almak amaçlanıyor.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Müdürü Celal Özsöyler, "Gaziantep Hayvanat Bahçemizde uzun süreden beri tek yaşayan Çelik adında erkek jaguarımız bulunmaktaydı. Güney Amerika’nın Peru şehrinden kendisine bir tane benekli dişi jaguar getirdik. Şu anda uyum süreci geçirmektedirler. Aynı barınakta değiller, birbirlerini görüyorlar ama zarar veremiyorlar. 6 aylık bir süreçten sonra bunları yan yana koyacağız. Ardından da yavru almaya çalışacağız. Yeni gelen dişi jaguar ziyaretçilerimizin büyük ilgisini çekmekte. Çünkü Çelik isimli jaguarımız uzun zamandan beri yalnızdı. Dişi jaguara da Hasret ismini koyduk. Çelik 10 yaşında, Hasret ise 5 yaşında. Ama dişiler 7 yaşında cinsel olgunluğa erişiyorlar. 1,5 yıl sonra bunlardan yavru alacağımıza inanıyoruz. Jaguarlarımızı görmek için insanlar akın akın hayvanat bahçemize gelmektedirler. Yırtıcı hayvanları izlemek ziyaretçileri heyecanlandırıyor" dedi .
Kaynak: İHA