Çankırı’da 'İşbaşı Eğitim Programları” Bilgilendirme Toplantısı

Çankırı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde "İşbaşı Eğitim Programları" kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Çankırı’da 'İşbaşı Eğitim Programları” Bilgilendirme Toplantısı
Çankırı İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdür Yardımcısı Ercan Irmak, İŞKUR'un işsizlere staj imkanı tanıyan "İşbaşı Eğitim Programları" kapsamında, sigortalı en az 2 kişi çalıştıran işyerlerinde 1 kişinin istihdamını sağlayacağını söyledi.

‘2 işçi sizden, 1 işçi’ sloganıyla yola çıktıklarını dile getiren Irmak, amaçlarının istihdamı artırmak olduğunu kaydetti.

İstihdam edilen kişinin maaş ve sigortasının 6 ay süreyle İŞKUR tarafından karşılanacağını dile getiren Irmak, "Bu işçi, 6 ay boyunca işverenimizle çalışıyor. Orada bir meslek öğreniyor. Bu 6 ayın Sonunda işveren ve işçi anlaşırsa istihdam devam ediyor. Anlaşamazlarsa anlaşma Son buluyor" dedi.

İş ve meslek danışmanı Gönül Keleş Yiğit ise, her işsizin bir danışmanının olacağını vurgulayarak, danışmanların öncelikle kişilerin kendilerini tanımasına yardımcı olacağını söyledi.

Çankırı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz de, İŞKUR'un yaptığı bu çalışmanın işsizliğin önlenmesi açısından çok önemli olduğunu belirterek, yaptıkları çalışmadan ötürü İŞKUR'u tebrik etti.

Çankırı’daki esnafların sıkıntılarını yakından takip ettiklerini ifade eden Karadeniz, esnafların nitelikli eleman ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA