(özel Haber) Sahildeki Kediler

Maltepe sahilinde yapımı devam eden düzenleme çalışmaları sırasında kayalıklar arasında yaşayan kedilerin zarar görebileceğini iddia eden hayvanseverler, kedileri alarak barınaklara teslim etti.

Hayvanseverlere şarkıcı Sevda Demirel de destek verdi. Şarkıcı Sevda Demirel’in de aralarında bulunduğu bir grup hayvansever, Maltepe sahilinde devam eden sahil düzenleme çalışmaları sırasında kayalıklar arasında yaşayan kedilerin zarar görebileceğini iddia ederek İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü’nden yardım istedi. Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü, kedilerin kayalıklardan çıkarılması için sahile iki ekip gönderdi. Sevda Demirel ve hayvanseverler de sahile gelerek görevlilere yardım etti. Ellerine giydikleri kalın eldiven ve kepçeler ile kedileri yakalayan hayvanseverler ve görevliler, özel kutulara koydukları kedileri hayvan barınaklarına teslim etti.

Sahildeki çalışmalarını kediler yakalanana kadar durduran şirket yetkililerine ve belediyeye teşekkür eden hayvanseverler, “Normalde bu gibi durumlarda olumsuz cevap alırız. Aldığımız cevap karşısında şaşkınız. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Kedilere bir şey olmadan buradan alarak güvenli bir yere sevk ettik” dedi.

Kaynak: İHA