Meram'da İki Okul Birden Açıldı

Meram Belediyesi, Konya İl Özel İdaresi ve hayırseverlerin işbirliğiyle yapımı tamamlanan 16'şar derslikli 2 okul, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Meram Belediyesi ve hayırsever Hasan Avcan işbirliğiyle Alpaslan Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ''İsmail-Adile Avcan İmam Hatip Ortaokulu'' ile Konya İl Özel İdaresi, Meram Belediyesi ve hayırsever Elberk ailesi işbirliğiyle Ladikli Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ''Ahmet Azmi-Makbule Elberk Ortaokulu''nun açılışı için tören düzenlendi.

İsmail-Adile Avcan İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen tören, Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisiyle başladı.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, törende yaptığı konuşmada, vatandaşların paralarını eğitime harcamasının sadece Türk milletine ait bir özellik olduğunu söyledi.

Okulların yapılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Doğan, şunları kaydetti:

''Konuşmaları dinlerken bu milletin ne kadar büyük millet olduğunu düşündüm. Nasıl bir millete mensubuz ki, bu milletin fertleri hem ceplerinden para harcayarak okul yapıyorlar, sonra da bu hayrı yaptıkları için dönüp bizlere teşekkür ediyorlar. Böyle bir şeyi dünyanın başka bir ülkesinde görmek çok zor. Ancak bizim değerlerimizi içselleştirmiş insanların yapabileceği bir şey. Bu değer bizim milletimize ait bir değer. Yabancılar, 'Bu milletin fertleri kamu hizmetlerine bu kadar gönülden yardımlar yapıyorlarsa biz devlet imkanlarıyla sizin bu hızınıza yetişemeyiz' diyorlar. İşte bunun açık örneğini de bu okullarda görüyoruz.''

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın bir eğitim şehri haline geldiğini belirtti.

Konya'nın bir öğrenci şehri konumunda olduğunu ifade eden Akyürek, ''Şehrimizi de buna göre yeniden yapılandırmalıyız. Okullarımızı, düzen, nitelik, sayı, barınma mekanları, öğrenci yurtları ve öğrencilere yönelik altyapı olarak yeniden oluşturmanın gayreti içerisindeyiz. Bununla birlikte Konyamız, bir hayırseverler şehridir. Son 10 yılda 2 bine yakın hayırseverle derslik protokolü yapılmış ve birçoğu hayata geçirilmiştir. Burada bunun 2 güzel örneğini yaşıyoruz. Bu okulların yapımında emeği olan Meram Belediyemiz, İl Özel İdaremiz ve hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Hayırsever Hasan Avcan da yeni eğitim sistemiyle birlikte derslik ihtiyacının arttığını belirterek ''İmkanı olan hemşehrilerimi, eğitime destek olmaya çağırıyorum'' dedi.

Açılışa, Meram Kaymakamı İrfan Kenanoğlu, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, AK Parti İl Başkan Vekili Mustafa Dündar, AK Parti Meram İlçe Başkanı Ulvi Bezirci ve teşkilat yöneticileri, İl ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yetkililer, İl Genel Meclisi Üyeleri, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: İbrahim Yozoğlu

Yayıncı: Ahmet Kayır
Kaynak: AA