MARKA 2013 Emıtt Fuarı Hazırlıklarına Başladı

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) 2013 yılında 17.si düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) için hazırlıklara başladı.

MARKA 2013 Emıtt Fuarı Hazırlıklarına  Başladı
Bu kapsamda ilk toplantı Düzce’de yapıldı. MARKA, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB) işbirliği ve koordinasyonunda Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu illerinin ortak alan ve temalarla temsil edileceği EMITT 2013 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılım süreç toplantılarının ilki Düzce Pelemir Otelde gerçekleştirildi.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde yapılan toplantıya MARKA, BAKKA ve BAKAB temsilcilerinin yanı sıra katılımcı illerin Kültür ve Turizm Müdürleri ile belediye başkanlığı temsilcileri katıldı.

Toplantıda 2013 yılında yapılacak EMİTT fuarına en etkili ve verimli şekilde nasıl yapılması gerektiği görüşüldü. Ayrıca önceki yıllarda edinilen tecrübeler doğrultusunda EMİTT Fuarına katılımın çerçevesi belirlendi.

Önceki yıllarda olduğu gibi EMİTT Fuarında 8A numaralı salonu tamamen kiralayarak ortak tema altında katılım sağlayacak olan iller turizm alanındaki öncelikli alanlarını ve temsilcilerini fuara taşıyarak ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtım ve işbirliği olanakları bulacaklar. Yöresel ürünlerin de turistik destinasyonları desteklemek için taşınacağı fuarda illerin değerleri için özel alan ayrılıyor.

Bölgedeki turizm yatırımına uygun alan ve çeşitlerini potansiyel yatırımcılara sunmak ve turizmde devlet desteklerini anlatmak üzere MARKA ve BAKKA kendi stantlarında sektör profesyonelleri ile buluşacak .
Kaynak: İHA