Kırıkkale’de Kurbanlık Satışı Başladı

Kırıkkale Belediyesi Hayvan Pazarı ve Kesimhane Tesislerinde Kurbanlık satışları bugün başladı.

Kırıkkale’de Kurbanlık Satışı Başladı
300 Lira ile 6 bin Lira arasında kurbanlıkların bulunduğu pazarda polis ekipleri de görev alarak satıcıları sahte para ve dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı.

Kırıkkale Belediyesi tarafından arpalık çukuru mevkiinde yaptırılan hayvan pazarı ve kesimhane tesislerinde satıcılar arasında yapılan yer paylaşımının ardından kurban satışları da bugün başladı.

İlk günden büyük ve küçükbaş olmak üzere yaklaşık bin 500 kurbanlığın satışa sunulduğu pazarda İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri (KOM) ile Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri (TDP) sahte para ve dolandırıcılık olaylarına karşı hayvan satıcılarını ‘Emniyet şeridi, filigran, holografik şerit folyo, kabartma baskı, gizli görüntü, bütünleşik görüntü’ gibi bilgililerin yer aldığı broşürleri dağıtarak bilinçlendirdi

Vatandaşları çeşitli bilgilerle bilgilendiren polis ekipleri, sahte para yada dolandırıcılık gibi olaylara karşı 155 polis imdat hattını arayarak hemen yardım istemelerini söyledi.

Ayrıca emniyet yetkilileri, pazar yerinde vatandaşın can ve mal güvenliğini koruyucu çalışmaların bayram sonuna kadar aralıksız olarak sürdürüleceğini belirttiler .
Kaynak: İHA