Kılıçdaroğlu: Halka Gitmekten Daha Doğal Bir Şey Yok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yapılacak olan seçimlerin tarihinin 27 Ekim olarak belirlemesi ve yapılacak olan referandum ile ilgili olarak, demokrasinin gereğinin halka gitmek olduğunu söyledi.

Halka gitmekten daha doğal bir şeyin olmayacağını, yeri ve zamanı geldiğinde halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, halk ozanı Hüseyin Çırakman’ı evinde ziyaret etti. Bir süre evde kalan Kılıçdaroğlu, evden çıkışında Hüseyin Çırakman ile birlikte kameralar karşısına geçti. Gazetecilerin, seçim tarihi ve referandum ile ilgili sorularını cevapladı. Kılıçdaroğlu, halkın oyuna iradesine, her siyasetçinin kimliği ne olursa olsun unvanı ne olursa olsun bulunduğu mevki ne olursa olsun saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Demokrasinin yolunun halkın iradesinden geçtiğini ifade etti.

Eğer mecliste tecelli eden 330 oy halkın oyuna başvurmayı gerektiriyorsa halka gitmek gerektiğini kaydetti.

Halka gitmekten daha doğal bir yolun olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, bundan kaçmamak gerektiğini söyledi.

Yeri ve zamanı geldiğinde halkın iradesi her şeyden üstün olduğunu, o zaman yapılacak şeyin halka gitmek ve halka sormak olduğunu belirtti.

Halkın iradesiyle yolunu göstereceğini kendilerinde ona güveneceğini kaydetti.

Konuşma sırasında Hüseyin Çırakman söze karışarak, 'halka gitmeyen sudan çıkmış balık gibi ölür' sözüne karşılık Kılıçdaroğlu 'evet' diyerek halk ozanına destek verdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Kılıçdaroğlu, mahalle sakinleriyle fotoğraflar çektirdi. Daha sonra halk ozanın evinden ayrıldı .