Diyalog İçin Mesafeleri Hiçe Saydılar

Australya'da diyalog faaliyetlerinde bulunan Affinitiy Intercultural Foundation, 7 Müslüman ve 11 Katolik Hıristyan'ın oluşturduğu 18 kişilik grup ile İstanbul ve Roma'da birer hafta olmak üzere toplamda iki haftalık bir gezi programı düzenledi.

Diyalog İçin Mesafeleri Hiçe Saydılar
Grup gezinin ilk ayağı İstanbul'dan sonra ikinci ayağı kapsamında dün Roma'daki ziyaretlerine başladı.

Gün içerisinde Roma'daki ibadet yerlerini gezen grup akşam saatlerinde diyalog faaliyetleri ile adından söz ettiren Tevere Enstitüsü'nü de ziyaret etti. Diyalog faaliyetlerini geliştirme ve kültürleri daha iyi tanıtma adına Avustralya'dan İstanbul'a ve oradan da Roma'ya gelen Müslüman ve Katolik Hıristiyanların oluşturduğu grup gezilerine devam ediyor.

Gezi kapsamında İslam ve Hristiyanlık açısından dini önem taşıyan yerler, ibadethaneler, diyalog adına faaliyet gösteren kurumlar geziliyor. Gezinin Roma ayağındaki yerlerden biri de Roma'da diyalog faaliyetlerinde bulunan Tevere Enstitüsü oldu. Akşam saat 18.00'de enstitüye gelen gruba başkanlık eden Affinitiy Intercultural Founfdation Başkanı Ahmet Keskin'in teşekkür konuşmasının ardından Tevere Enstitüsü başkanı Mustafa Cenap Aydın, enstitünün çalışmalarından bahsetti.

Ayrıca salonda bulunan ve Gregoriana Üniversitesi'nde master yapan Bahar Türk ve Zeynep Tokaç'ın da grubun bazı sorularına İngilizce ve akıcı bir şekilde cevap vermeleri gruptakileri oldukça etkiledi.Enstitü'de hazırlanan Türk mutfağının çeşitli lezzetlerini tatma fırsatı bulan misafirler İstanbul'da tattıkları çoğu yiyeceği Roma'da da karşılarında gördüklerine şaşırdıklarını ifade ettiler. İkram sırasında edilen sıcak sohbetlerin ardından salonda tekrar toplanıp diyalog üzerine soru cevap şeklinde sohbet edildi.

Gecenin sonunda Sidney Episkoposu Kevin Manning kendilerini ağırladıkları ve gösterdikleri misafirperverliklerinden ötürü Tevere enstitüsüne teşekkürlerini bildirdi. Grup, Avustralya'dan getirdikleri hediyeleri takdim edip hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.Birlikte yemek yiyen, birlikte hareket eden, birlikte zaman geçiren bu kişiler diyaloğu tam manasıyla bu iki hafta boyunca yaşıyor. Gezi kapsamında her iki dine ait ibadet yerleri, faaliyet gösteren kurumların gezilmesi ve bu sayede birbirlerinin kültürlerini, değerlerini daha yakından tanıma fırsatı bulmaları sağlanması planlanıyor .