'Dersimiz Türkiye, Hedefimiz 2071'

Giresun Üniversitesi’nin 7. Akademik Yılı'nın ilk dersini Milli Eğitim eski bakanlarından ve Gazeteci Yazar Hasan Celal Güzel verdi.

'Dersimiz Türkiye, Hedefimiz 2071'
Giresun Üniversitesi’nin Güre Yerleşkesi'ndeki konferans salonunda akademik yılın ilk dersini veren Hasan Celal Güzel, Türkiye’nin, hem Türk dünyasında, hem de İslam dünyasında birleşmenin öncüsü olacağını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kendisinden önceki Türk medeniyetlerinden devraldığı sancağı daha ilerilere götürecek 'Kızıl Elma Ülküsü'ne sahip olduğunu belirten Güzel “Her Türk Devleti'nin ve liderlerinin bir 'Kızıl Elma Ülküsü' olmuştur. Bugün ise 2023 ve 2071 hedefleri de bu'Kızıl Elma' ülkülerinden biridir. 2023 Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü. 2023 hedefi ekonomik bir hedef ve kişi başına milli gelirin 25 bin dolara ulaşmasıdır. Yapılan analizler de bunun olabileceğini göstermektedir. Dünyanın ilk 10 ekonomisi güçlü devletler arasına girebilmektir. Diğer taraftan ise 2071 Türlerin Anadolu’ya yerleşmelerinin bininci yıldönümüdür. Şuanda dahi küresel bir güç durumunda bulunan Türkiye, istikrar bozulmazsa geleceğin Kızıl Elma ülküsü oluşturulacaktır. Dolayısıyla hem Türk Dünyası, hem de İslam dünyası birleşerek konfederasyon oluşturacaktır. Bunun öncülüğünü ise Türkiye yapacaktır. Ancak günü birlik olaylarla bu hedeflere şüpheyle yaklaşılmamalıdır. Bugün artmış gibi görünen terör olaylarından bir yıl sonra söz etmeye dahi gerek kalmayacaktır. Çünkü terörün kuyruğu hem diplomatik hem de askeri yönden sıkıştırılmış durumdadır. Mücadele hız kesmediği sürece bir yıl sonra terörden daha az söz edilecektir. Türkiye’nin önü açık. Geçmişte sancağını devraldığı medeniyetlerden daha ilerilere taşıyacaktır” dedi.

Eski Bakan Güzel'in verdiği ilk derse Vali Dursun Ali Şahin, Giresun Velediye Başkan Vekili Ahmet Yusufağaoğlu, Jandarma Alay Komutanı Albay Selahattin Acara, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Aygün Attar, akademik personel ve öğrenciler katıldı .
Kaynak: İHA