Berdimuhadov'dan Medvedev'in Eşine Ödül

Bağımsız Devletler Topluluğu’nun (BDT) dönem başkanlığını yapan Türkmenistan, birliğin kültürel faaliyetleri kapsamında ödül dağıttı.

Berdimuhadov'dan Medvedev'in Eşine Ödül
Aşkabat’ta düzenlenen törende, Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma Başkanı Sergey Narışkin’e ‘Bitaraplık’ nişanı (Tarafsızlık) ve Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev'in eşi Svetlana Medvedeva’ya ise “Alçakgönüllülük” nişanı takdim edildi.

Ödüller, Aşkabat’taki Maslahat Köşkü’nde düzenlenen 7. BDT Ülkeleri Bilimsel Aydınları Forumu kapsamında takdim edildi. Türkmenistan'ın BDT dönem başkanlığı çerçevesinde düzenlenen forumun açılışını Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov gerçekleştirdi. Foruma, Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma Başkanı Sergey Narışkin, Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev'in eşi Svetlana Medvedeva, Türkmen bakanlar, yabancı misyon şefleri ve BDT ülkelerinden gelen aydınlar ve bilim adamları katıldı.

Törende konuşma yapan Berdimuhamedov, BDT ülkeleri arasındaki eğitim, kültürel ve bilimsel araştırmalar alanındaki işbirliğinin önemine değindi. Türkmen lider Berdimuhamedov, konuşmasının sonunda Türkmenistan ile Rusya işbirliğinin başarılı bir şekilde geliştiğini kaydederek, bu ilişkilerin gelişmesine katkıdan bulunan bazı Rus yetkilileri ödüllendirmek istediklerini kaydetti.

Berdimuhamedov, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine yaptığı katkılardan dolayı söz konusu iki ödülü vermekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Forumda konuşan Rus Duması Başkanı Narışkin, BDT ülkeler arasındaki siyasi ve ekonomik işbirliğinin yanı sıra eğitim, ilim ve kültür bağlarının da güçlendirildiğini kaydetti.

Rusya, Belarus ve Kazakistan ile ortak Gümrük Birliği’nin kurulduğuna dikkat çeken Narışkin, BDT ülkeleri arasında eğitim, inovasyon, kültür alanlarındaki işbirliğinin de geliştirilmesine önem verildiğini ifade etti.

BDT dönem başkanlığını yapan Türkmenistan, Ocak 2012 tarihinden bu yana farklı etkinliklere ev sahipliği yaptı. Bu bağlamda, 1-2 Kasım 2012 tarihinde BDT Devlet Başkanları Zirvesi yine Aşkabat’ta yapılacak.

BDT’ye üye ülkeler; Azerbaycan, Belarus, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan, Tacikistan, Rusya Federasyonu, Ukrayna ve Türkmenistan .