''1.Uluslararası Çocuk Zirvesi'' Düzenlenecek

Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi, 1.Uluslararası Çocuk Zirvesi düzenleyecek.

Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, bilim ve çevre eğitimi temalı 1. Uluslararası Çocuk Zirvesine Türkiye'nin farklı illerinden okul öncesi, ilköğretim öğrencileri, öğretmenler ve velilerin katılacağını belirtti.

Gün boyunca sunumlar, bilim ve doğa temalı etkinlikler ile gösteriler yapılacağını ifade eden Erdoğan, dünyanın çeşitli ülkelerinden katılan 9-15 yaş grubu çocukların eserlerinden oluşan serginin açılacağını kaydetti.

1. Uluslararası Çocuk Zirvesi Düzenleme Komitesi Başkanı Nilgün Erentay ise gün boyunca zirvede çocuklara çeşitli atölye çalışmaları yapılacağını, gerçek boyutlarda sesli dinozor maketlerinin sergileneceğini, bilim ve doğa ile ilgili çeşitli oyunlar ve atık malzemelerden yapılan kıyafetlerden defile yapılacağını belirtti.

Erentay, zirvede ayrıca Romanya, Filistin, Portekiz ve Rusya'dan katılan öğrencilerin ve Uluslararası Rus Okulu öğrencilerinin gösteri yapacağını bildirdi.

20 Ekim Cumartesi günü başlayacak etkinlikler önce Atatürk Konferans Salonu'nda, daha sonra ise Hukuk Fakültesi'nde yapılacak.

Muhabir: Şamil Kahveci

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA