Zuhal Olcay ve Derya Köroğlu Aynı Sahnede Buluştu

Küçükçekmece Belediyesi 2012-2013 Kültür-Sanat Sezonu’nu törenle açtı.

Zuhal Olcay ve Derya Köroğlu Aynı Sahnede Buluştu
Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan törende ünlü popçu Zuhal Olcay ile Yeni Türkü grubunun solisti Derya Köroğlu’nun parçaları damga vurdu. Küçükçekmece Oda Orkestrası ile sahne alan ikili; Çember, Pervane, Maskeli Balo gibi beğenilen şarkıları seslendirdi.

Osman Tan Erkır’ın sunuculuğunu yaptığı törene Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve yardımcıları katıldı.

Gecede Küçükçekmece’de yapılan kültürel ve sanatsal faaliyetlere işaret eden Başkan Yeniay, “Bu ilçeyi, güzel bir yer yapmaya niyetlendik. Geçen sene 750’yi aşkın kültürel ve sanatsal etkinlik ortaya koyduk. Burası bizim yolumuzun başı, daha gelmeyi hedeflediğimiz aşamada değiliz. 15 sene sonra burası Amsterdam’la rekabet edecek hale gelecek. Bu hedefi yakalamamak için hiçbir neden yok.” dedi.

KÜÇÜKÇEKMECE ARENA OCAK AYINDA AÇILACAK

Törende Küçükçekmece Arena projesine de değinen Yeniay, toplam 40 bin bireye hitap eden mekânın yapımı ile Küçükçekmece’nin dünya kültür merkezleriyle yarışır hale geleceğini vurguladı. Yeniay, “Arena, dünyanın 10 büyük kültür merkezinden biri olacak. Ünlü pek çok sanatçıyı ağırlayan bir yer olacak. Bununla Küçükçekmece’nin kalkınması mümkün kılınacak. Bundan böyle de çıtayı büyüterek sanatın merkezi olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Yeniay, Küçükçekmece Arena’nın 2013 Ocak ayında hizmete gireceğini bildirdi.

HALKALI’YA YENİ KÜLTÜR MERKEZİ YAPILIYOR

Gelecek günlerde Halkalı’da yeni bir kültür merkezini açacaklarını duyuran Aziz Yeniay, bu mekânın Yarımburgaz ile Atakent arasında olacağını dile getirdi.

Konser sonrasında Başkan Yeniay; Zuhal Olcay’a ve Derya Köroğlu’na, Osman Tan Erkır’a ve Küçükçekmece Oda Orkestrası‘nı yöneten Sabri Tuluğ Tırpan’a birer çiçek takdim etti .