Yenimahalle'de Başkent Coşkusu

Ankara’nın başkent oluşunun 89.yılı Yenimahalle’de coşkuyla kutlandı.

Yenimahalle'de Başkent Coşkusu
Yenimahalle Belediyesi tarafından gün boyu düzenlenen etkinlikler Ragıp Tüzün Parkı’nda başladı.

Atatürk Anıtı’na Ankara Valiliği, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Yenimahalle Belediyesi tarafından resmi bir törenle konulan çelenklerin ardından İstiklal Marşı okundu. Başkent coşkusunun ikinci adresi Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi oldu. Yıldız Kenter Salonunda Ankara Kulübü Derneği’nin TUBİL 35. yıl dönümü kutlamalarına CHP Ankara milletvekilleri Gülsün Bilgehan ve Levent Gök, Yenimahalle Belediyesi Başkanı Fethi Yaşar, CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın ve il yönetimi, Ankara Kulübü Onursal Başkanı Bülent Kalıpçı, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar katılırken, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Törende konuşan Yaşar, kurtuluş mücadelesinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin merkezi olma sorumluluğunu yüklenen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kalbinde bambaşka bir yere sahip olan Ankara’nın bu ülkenin kalbi olduğunu ifade etti.

Çağdaş kimliği ile toplumsal değişim ve gelişime öncülük eden Ankara’yı “Cumhuriyetin Başkenti” olarak niteleyen Yaşar, “Ankara sonsuza kadar başkentimiz olarak kalacaktır” dedi.

CHP Ankara milletvekillerinden Bilgehan, Ankara’nın başkent olması için meclise önerge veren İsmet İnönü’nün torunu olmaktan duyduğu onuru dile getirirken, Gök laik ve modern bir temele dayanan cumhuriyete yakışan başkentin Ankara olduğunu ifade etti.

SEĞMENLERDEN ETKİLEYİCİ GÖSTERİ

35. yıl dönümünü kutlayan TUBİL Seğmenler ekibi yaptıkları gösterilerle izleyenlerin beğenisini kazandı. Yöresel dansların sergilendiği gösteride en çok alkışı Mustafa Kemal Atatürk’ü Ankara’ya yaptığı ilk ziyaret sırasında Dikmen’de karşılayarak selamlayan Seğmenlerin yaptığı canlandırma gösterisi aldı.

Törenin ardından fuaye alanında düzenlenen kokteyle katılan Yenimahalle Belediyesi Başkanı Yaşar’a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Özellikle çocukların “sizi çok seviyoruz sarılabilir miyiz?” taleplerini memnuniyetle karşılayan Yaşar, çocuklarla bol bol fotoğraf çektirdi

Kaynak: İHA