Vali Memduh Oğuz'un Açıklaması

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Sütçüler ilçesinde geçen ay meydana gelen yangın sonucu zarar gören 15 aileye toplam 60 bin lira yardım yapıldığını bildirdi.

Vali Oğuz, Vali Yardımcısı Niyazi Can, Isparta Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, Orman Bölge Müdürü Sait Yorulmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya ve Afet ve Acil Durum Müdürü Muhammed Arabacı ile Sütçülere bağlı Hacıahmetler köyünün İçağası Mahallesi'nde geçen ay meydana gelen yangın sonucu zarar gören bölgelerde incelemelerde bulundu.

Vatandaşların sorun ve isteklerini dinleyen Vali Oğuz, devletin, yaraları en kısa sürede saracağını belirtti.

Yangında can kaybının yaşanmamasının teselli olduğunu ifade eden Oğuz, ''Bu gün devletimiz burada mağdur olmuş vatandaşlarımıza yardım elini uzatmıştır. Yangında zarar gören 15 aileye ilk yardım mahiyetinde afet yardımı olarak toplam 60 bin lira para yardımı yapıldı'' dedi.

Bazı vatandaşların, hasar görmüş evlerin yeniden yapılması konusunda talepte bulunduklarını dile getiren Oğuz, müracaatlarını değerlendireceklerini, ayrıca bölgede yeni konutların yapılabilmesi içi imar çalışması yapacağını kaydetti.

Vali Oğuz, ayrıca İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Uzman Jandarma Çavuş Faik Duran'ın, yangın esnasında 86 yaşındaki ortopedik engelli bir vatandaşı alevlerin arsından kurtardığını belirterek, Duran'ı ödüllendireceğini söyledi.

Oğuz, ''Büyük Atatürk'ün, 'Vatan mutlaka selamet bulacak, millet mutlaka mesut olacaktır. Çünkü kendi selametini, kendi saadetini memleketin, milletin saadet ve selameti için feda edebilen vatan evlatları çoktur' sözünde olduğu gibi, bu evladımız milletin saadetini düşünmüştür. Ben valilik olarak kendisini ödüllendireceğim'' diye konuştu.

Hacıahmetler köyünde 28 Eylül tarihinde bir evde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, bölgedeki diğer evlere de sıçramıştı. Birkaç saat süren müdahale ile söndürülebilen yangın sonucu 12 ev kullanılamaz hale gelmişti.

Muhabir: Mehmet Erbek

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA