Tarım Sektörü Konusunda Akademik Sunum

Tarım sektörü konusunda sunum yapmak amacıyla Antalya'da bulunan 30 Çinli akademisyen, Kumlucada fide üretim tesislerini gezerek, incelemelerde bulundu.

Bir tohum firmasının davetlisi olarak Kumluca'ya gelen Çinli akademisyenler, Kumluca ve yöresinde gerçekleştirilen tarımsal üretim hakkında bilgi aldılar. Daha Sonra fide üretim tesisini gezen Çin heyetine, üretim hakkında bilgi verildi.

Örtü altı seralarını gezen Çin heyeti, seralarda üretilen ürünler ve üretim şekillerini inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Heyettekiler, çiftçilerle de sohbet etti.

Çin heyetinden BVRC Enstitüsü Genel Müdürü Prof. Dr. Xu Yong, yaptığı açıklamada, Türkiye'deki tarım üretiminin çok modern olduğunu gözlemlediklerini söyledi.

Özellikle fide üretim tesislerindeki hijyen ve modernliğin kendilerini hayran bıraktığını ifade eden Yong, edindikleri izlenimleri ülkelerinde tarım eğitimi alan öğrencilerine aktaracaklarını belirtti.

Aynı enstitüden aşılama teknikleri uzmanı Prof. Dr. Zhi Long Bie de Kumluca'da gezdikleri fide firmaları ve edindikleri izlenimlerde, Türkiye'de tarım üretiminin yüksek standartlara sahip olduğunu gördüklerini söyledi.

Çinli akademisyenleri Kumluca'da misafir eden tohum firması sahibi Derya Güneş ise Son yıllarda Türk tarımı ve yerli tohumculuğun büyük gelişmeler kat ettiğini, bu gelişmelerin yabancı ülkelerdeki tarım sektörü paydaşlarının ilgisini çektiğini kaydetti.

Muhabir: Mehmet Çakmak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA