Şanlıurfa'da Yıllık 500 Bin Geceleme Potansiyeli Bulunuyor

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TSO) Sabri Ertekin, Şanlıurfa'nın turizminde yılda 500 bin geceleme potansiyeli bulunduğunu söyledi.

Şanlıurfa'da Yıllık 500 Bin Geceleme Potansiyeli Bulunuyor
Şanlıurfa TSO Başkanı Sabri Ertekin, dün katıldığı Ankara Sanayi Odası Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı Şanlıurfa programında yaptığı konuşmada Şanlıurfa’nın turizm açısından her geçen gün daha fazla geliştiğini ve yılda 500 bin geceleme kapasitesine ulaştığını söyledi.

Peygamberler şehri olarak bilinen ve tarihin en eski kentlerinden olan Şanlıurfa, hem inanç turizminde hem tarih ve arkeoloji turizminde Türkiye’nin önde gelen kentlerinden biri haline geldi. Şanlıurfa’nın Hilvan İlçesine Bağlı Kantara Köyü yakınındaki Nevalı Çori Antik yerleşim yeri ve il merkezine bağlı Göbekli Tepe’de yapılan arkeolojik kazılarda dünyanın en eski tapınaklarının bulunuşu, tarihi mimari özelliğini kaybetmemesi Şanlıurfa’nın turizmde cazibe merkezleri haline gelmesini sağlıyor.

İnanç Turizmi’nin dünyada ve Türkiye’deki önemli merkezi Şanlıurfa; Harran, Şuayb Şehri, Soğmatar gibi dünyaca ünlü ören yerleri ile, il sınırları içersinde yapılan 33 antik yerleşmedeki arkeolojik kazılarıyla, korunarak günümüze ulaşmış tarihi mimari dokusunun zenginliği ile Tarih ve Arkeoloji Turizmi’ni sevenlerin de ilgisini çekiyor. Tarihi mimari dokusunun zenginliği ile Türkiye’nin önde gelen illeri arasında yer alan Şanlıurfa bu özelliğinden dolayı “Müze Şehir” adıyla da tanınıyor. İl merkezinde Kültür Bakanlığınca tescil edilmiş olan 200 civarında tarihi ev, 36 cami ve mescit, 5 kilise, 8 medrese, 7 köprü, 1 su kemeri, 1 su bendi, 13 çeşme, 1 sebil, 8 hamam, 1 çimecek, 1 kale, şehir suru kalıntıları ve iki sur kapısı, 11 han, 8 kapalı çarşı yer alıyor. Han, hamam ve kapalı çarşı sayısı yönünden Türkiye’nin ilk dört şehri arasında gösterilen Şanlıurfa, bu zengin mimari dokusu ile turistlerin büyük ölçüde ilgisini çekiyor .
Kaynak: İHA