Meme Kanserinde Erken Tanı ve Tedavi Önemli

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülay Oyur Çelik, meme kanseri tedavi oranını yüksek diyerek, erken tanı ve tedavinin çok önemli olduğuna belirtti.

Meme Kanserinde Erken Tanı ve Tedavi Önemli
Meme kanseri hastaları tarafından kurulan Meme Kanseri ile Savaş Derneği, uyarıcı eğitim toplantılarını aralıksız sürdürüyor. 2005 yılında kurulan derneğin başkanı, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülay Oyur Çelik bilgilendirme toplantıları ile önemli bir yol alındığını söyledi.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, ”Önemli olan önceden önlem almak. Biz bu yönden halk sağlığı için çalışıyoruz” dedi.

Ekim-Haziran ayları arasında her ayın ilk Perşembe günü toplandıklarını ifade eden Çelik, “Toplantılarımızda kanser araştırmaları yeni yöntemler, tedavi şekilleri konusunda üyelerimizi bilgilendiriyor, paylaşımlarda bulunuyoruz, seminerler düzenliyoruz. Üyelerimizin de katıldığı çeşitli moral etkinlikleri yapıyoruz. Meme kanseri olan, tedavisi süren ve bu hastalığı yenen tüm kadınları derneğimize üye olmaya davet ediyorum. Birbirimize destek olalım” diye konuştu.

Meme kanseri tedavi oranının yüksek olduğunu, erken tanı ve tedavinin çok önemli olduğuna değinen Çelik, “Meme kanserine erken tanı konabilmesi için 40 yaşından sonra her kadının düzenli olarak mamografi çektirmesi gerekiyor. Kadınları derneğimize üye olmaya davet ediyorum. Birbirimize destek olalım. Meme kanseri olan, tedavisi süren ve bu hastalığı yenen tüm kişilerin derneğe üye olmak için '0 539 371 78 39' numaralı telefondan iletişim kurabilir” dedi.

Kaynak: İHA