Esnaf Kuruluşları, Şeker Fabrikasının Belediyeye Verilmesini İstedi

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, özelleştirme ihalesi iptal edilen Malatya Şeker Fabrikası’nın Malatya Belediyesi’ne devredilerek, fabrikanın kapatılmadan yeni teknolojisi ile Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınmasını istediklerini söyledi.

Esnaf Kuruluşları, Şeker Fabrikasının Belediyeye Verilmesini İstedi
MESOB Başkanlar Kurulu’nda konuşan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, “Malatya Şeker Fabrikası’nın özelleştirme ihalesi iptal edildi. Bun buradan Belediye Başkanlarıma sesleniyorum. Çünkü artık Malatya kabuğundan çıkacak.Yatırımlar, yeni yatırımlar gelecek, yeni sağlık merkezleri gelecek, ikinci ve üçüncü üniversiteler kurulacak. Malatya’nı artık kabuğunu kırıp filizlenmesi gerekiyor. Bu fırsat kaçırılmamalı. Tek partili iktidar döneminde biz filizlenmeyi de geçip, artık dal salmamız gerekiyor. Şeker Fabrikası ihalesini iptal edilmesi beni çok mutlu etti. Bunun için imkan sağlayan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle Ziraat Odası Başkanımız Bayram Polatbaş’a teşekkür ediyorum. Çok önemli mücadele verdiler. Malatya Şeker Fabrikası arazisinin tamamı, belediyeye devredilmeli. Orada yeni bir hastane yapılıyor, kim ne derse desin,. Kim kızarsa kızsın, kimyasal bir fabrika ile sağlık tesisi yan yana durmaz. Fabrikayı, eski teknoloji ile olmaz, yeni teknoloji ile Vagon Onarım Fabrikası’na mı taşıyorlar, Organize Sanayi Bölgesi’ne mi taşıyacaklar, mutlaka taşınması lazım. Ama, Şeker Fabrikası arazisi Belediye’ye devredilip, belediye oradaki sosyal konutların çoğunluğunu bile yıkmadan, doğal haline bozmadan tamamen milletin emrine sunması lazım. Orada bütün sosyal aktivitelerin olması lazım” dedi.

Yeni bir Malatya için Şoför Okulu arazisinin de mutlaka şehre kazandırılması gerektiğini söyleyen Keskin, “Orada yeni bir şehir, yeni bir Malatya kuracaksın. O Beylerderesi Vadisi ile alacaksın, baraj köprüsüne kadar götüreceksin. Topsöğüt’ün de bir kısmını da alacaksın, yeni bir şehri burada kuracaksın. Alt yapısıyla, yoluyla, hafif raylı sistemi ile gerekirse metrosu ile sosyal tesisleri yapacaksın. Malatya’nın önüne en az yarım asırlık bir hedef koyacaksın. Yeşil alanı ile imarıyla yeni bir vizyon geliştireceksin, ufkunu açacaksın. Vizyon ve ufku açmak artık basit bir şey. Üniversitelerimizde büyük imkanlar var. Üniversiteler bir şehrin lokomotifidir” şeklinde konuştu.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren ise, Şeker Fabrikası’nın Malatya Belediyesi’ne devredilmesi gerektiğini ifade ederek, “Orada hangarlar hazır. Oradaki hangarlarda, Belediye’nin yanın da yapılan fuarlarda yapılabilir. Orası yeşil alanı ile çok güzel bir yer olur” diye konuştu.

Kaynak: İHA