Erkin Koray Konserinde Ata’ya Saygı

Türk Rock müziğinin usta isimlerinden Erkin Koray İzmir’de binlerce hayranıyla bir araya geldi.Hayranlarına unutulmaz bir konser yaşatan Erkin Koray, “İzmir’in efelerini unutuyorlar, unutturmayacağız” dedi.

Erkin Koray Konserinde Ata’ya Saygı
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Erkin Koray konserinde on binlerce İzmirli Alsancak Vapur İskelesi önünde buluştu. Kordon boyunu dolduran izleyiciler, Erkin Baba’nın birer klasik hainle gelmiş şarkılarıyla coştu. Ahmet Güvenç, Sefa Ulaştır ve Ünal Vanii ile sahnedeki yerini alan Erkin Koray, İzmirlilerin dakikalarca süren alkışlarıyla konsere başladı.

“İzmir’in Efelerini unutturmayacağız” Hayranlarına ‘Burada inanılmaz bir çiçek bahçesi oluşmuş’ diyerek seslenen Rock müziğin usta ismi Erkin Baba şöyle konuştu: “İzmir’in çok önemli bir özelliği var; o da Efeleri. İzmir’in Efelerini unutuyorlar, onları düşman bile unutuyor. Ama biz İzmir’in Efelerini unutturmayacağız, bugün buradan hatırlatacağız.” Konsere ‘İzmir’in Kavakları’nı seslendirerek başlayan sanatçının ‘Anma Arkadaş, Arap Saçı, İlahi Moruk gibi yıllardır dillerden düşmeyen şarkılarına alanı dolduran hayranları eşlik etti. Erkin Koray, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ı sahneye davet etti. Kordon’un bir ucundan bir ucuna muhteşem kalabalığın arasında keyifle yürüdüğünü söyleyen Başkan Tartan, “Konak Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden beri halkın hep sokaklarda olmasını istiyoruz. Çünkü İzmir sokakta güzel. Biz sokaklarda, meydanlarda bir araya gelmenin keyfini yaşıyoruz. Erkin Baba da bizi kırmadı ve İzmirliler için sahneye çıktı. Büyük Ustaya teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 74’üncü yıldönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda yaşanacak büyük buluşmayı hatırlatan Başkan Tartan, on binleri Atatürk posteri oluşturmaya davet etti. Başkan Tartan konser alanını dolduran on binlere sahneden şöyle seslendi, “20 yıldır hep sizlerin gözü önündeyim, severek hizmet ediyorum. Ancak bu kadar zaman boyunca sizden hiçbir şey istemedim. Ama bugün ilk defa bir şey isteyeceğim. 10 Kasım’da oluşturacağımız Atatürk portresinde buradaki herkesin olmasını istiyoruz. 10 Kasım’da saat 12.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda bulaşacağız. Orada insanlardan oluşan sevgi dolu, özlem dolu bir Atatürk portresi oluşturacağız. 10 Kasım’da hepinizi Cumhuriyet Meydanı’na bekliyoruz.”dedi.

Kaynak: İHA