CHP Adana İl Başkanı Sümer'in Açıklaması

CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, yerel seçimlerin öne alınmasını öngören anayasa değişikliği ile ilgili hükümeti eleştirerek, CHP'nin yerelde ve genelde iktidara yürüdüğünü bildirdi.

Sümer, yazılı açıklamasında, yerel seçimlerin öne alınmasıyla ilgili gelişmelerin, yerel yönetimlerin daha hızlı hizmet vermesi için değil, AK Parti iktidarının güçlü olmadığı belediyeleri ele geçirmek için gerçekleştirdiği bir hamle olduğunu iddia etti.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin şu anki sorumluluk alanında yeterli hizmeti verip veremediğini soran Sümer, şunları kaydetti:

''Adana Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğundaki onlarca sorun çözülmeyi beklerken, örneğin Adana'ya yaklaşık 4 saat uzaklıkta olan Tufanbeyli'ye nasıl hizmet götürecek- Raylı sistemin borçları nedeniyle belediye gelirlerinin büyük bir kısmı zaten bu ödemelere gidiyor. İl Özel İdarelerinin kaldırılmasını da yerel yönetimlerin yeniden biçimlendirilmesi ve eyalet sistemine geçişin bir adımı. AKP, 27 Ekim 2013'teki yerel seçimler için azalan oylarını değişik planlarla artırmaya çalışmaktadır. AKP tüm kesimler tarafından yanlı ve taraflı uygulamaları nedeniyle büyük tepki çekmiş ve aynı zamanda büyük oy kaybına uğramıştır. AKP kendince kurduğu tuzağa kendisi düşecektir. CHP, tüm kadroları, teşkilatlarıyla en ücra yerdeki vatandaşa ulaşacak, halkımız da CHP'yi önce yerelde sonra genelde iktidara taşıyacaktır.''

Yayıncı: Ali Güreli
Kaynak: AA