Rus internet sitesi şirketin adını açıkladı

Rusya'nın resmi internet sitesi Suriye hava şirketine ait Moskova-Şam rotalı Airbus A320 uçağı, Rusya Federasyonu'nun savunma sanayi şirketlerinden biri olan KBP'ye ait ürün taşıdığını yazdı.

Rus internet sitesi şirketin adını açıkladı
Rus gazetesi Kommersant'ta cumartesi günü yazılan habere göre bu şirket, bir devlet kurumu olan 'Rostechnologii 'nin bir parçası. Rus Askeri-Teknik Ortaklığı'na yakın olan haber kaynağı, uçakta 12 benzer kutunun bulunduğunu ve kendi düşüncesine göre bunların sadece savaş amaçlı kullanılmayan radyo teknik ürünler olduğunu bildirdi. Rusya'yı Suriye'ye mühimmat teslim etmekle suçlayan Başbakan Tayyip Erdoğan, sözlerini henüz delillerle güçlendirmiş değil.

Bu arada, yasak olmayan fakat savunma sanayi ile ilişkili olan bu yükün neden yolcu taşıma uçağı ile taşındığı konusu bulanıklığını koruyor. Uzmanların tahminlerine göre Rusya, Suriye'ye deniz yoluyla bir takım yükleri taşırken yaşadığı skandallardan sonra bu yolu seçmek zorunda kaldı. Rus savaş ürünleri taşıyan gemilerin rotası son zamanlarda iki kez kesildi.

İlki, St. Petersburg'dan Suriye'deki Latakiya limanına giden yük gemisinin Kıbrıs yakınlarında bekletilmesi, diğeri ise aynı zorlukların kuru yük gemisi Alaed'de ortaya çıkması. Politik Araştırmalar Merkezi (PIR) Uzmanı Vadim Kozyulin, Kommersant gazetesine verdiği demeçte şunları dile getirdi: 'Sorun öyle bir dereceye geldi ki, Rusya artık savunma sanayi ürünlerini teslim etmek için daha az olanağa sahip. Her ihtimalde, rota AB ya da NATO sınırlarından geçiyor. '