Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Üniversiteleşme Sürecini Anlattı

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, seçildiği 2004 yılından bugüne Adıyaman Üniversitesine yaptığı katkıları ‘Adıyaman’da Üniversiteleşme Süreci’ konulu konferansta anlattı.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan,  Üniversiteleşme Sürecini Anlattı
Adıyaman Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Adıyaman’da Üniversiteleşme Süreci’ konulu ikinci konferansa Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan konuşmacı olarak katıldı.

Eğitim Fakültesi Mustafa Vehbi Koç Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, kamu kurumu müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, üniversite akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansın açılışında selamlama konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Adıyaman Üniversitesine katkısı olan, emeği geçen tuğla üzerine tuğla koyan herkese müteşekkir olduklarını, onların gösterdiği çabanın kendilerine şevk verdiğini belirtti.

Adıyaman Üniversitesi’nin kuruluş aşamasından günümüze kadarki süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederek başlayan Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, 2000’li yılların başında Adıyaman’da kurulan ve kendisinin de içinde bulunduğu Üniversite Platformunda, ilde üniversitenin kurulması için çeşitli girişimlerde bulunduklarını belirtti.

Büyükaslan, 2004 yerel seçimlerinden itibaren kentte üniversite kurulması için bir yol haritası çizildiğini ifade ederek, belediye başkanı seçilmesiyle birlikte o dönemde Eğitim Fakültesine her türlü katkıda bulunduğunu kaydetti.

Yapılan girişimler sonucunda Koç Vakfı tarafından Eğitim Fakültesi binasının yapılmasına ön ayak olduğunu anlattı.

Necip Büyükaslan 2006 yılında dönemin seçilmiş ve atanmışları ile birlikte Adıyaman Üniversitesinin kurulması için hükümet nezdinde girişimler yapıldığını, kendisinin de bu girişimleri yapanların arasında bulunduğunu belirterek, hükümetin 2006 yılında Adıyaman’ın da üniversite yapılacak olan iller arasına alındığını, Adıyamanlıların en büyük özlemlerinden birinin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Adıyaman Üniversitesi kurulduğu tarihte ciddi sıkıntılar yaşandığını, bütçesinin az olması nedeniyle karşılaşılan sorunların giderilmesi için Adıyaman Belediyesi olarak ellerinden gelen katkıyı verdiklerini ifade eden Necip Büyükaslan, bu kapsamda araç sıkıntısı yaşayan Üniversiteye Belediye tarafından iki adet aracın kiralanarak tahsis edildiğini ve bu araçların yakıtlarının da bir buçuk yıl boyunca karşılandığını söyledi.

Büyükaslan, Üniversite öğretim üyelerinin lojman sorununun çözümü için katkıda bulunduklarını, bu noktada TOKİ’de bulunan Belediyeye ait 20 konutun tahsis edildiğini, bunların da hala öğretim üyeleri tarafından kullanıldığını söyledi.

Adıyaman Belediyesi olarak üniversitenin tüm altyapı çalışmalarını, yol yapımını, asfaltlama ve kaldırım çalışmasını yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, seçildiği günden bugüne Üniversiteye yaptıklarının karşılığında bir hayır duası almasının kendisi için yeterli olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Adıyaman Üniversitesine yaptığı katkılardan dolayı Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’a teşekkür ederek, çiçek ve plaket takdim etti .
Kaynak: İHA