Bakan Ergin Adana'da

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Adana’da 6.’sı düzenlenen Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'nı ziyaretinde, şerbet döktüğü künefeyi kendi elleriyle servis etti.

Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 6. Adana Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'na katılan Bakan Ergin, beraberindeki Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, milletvekilleri, partililer ve bazı sektör temsilcileriyle birlikte fuardaki stantları gezerek, ürünlerle ilgili bilgi aldı. Fuara katılan sektör temsilcileriyle sohbet eden Ergin, Hatay künefesi standında, şerbet döktüğü künefeleri katılımcılara servis etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ergin, bu tür fuarların üreticiler ve katılımcılar açısından önemine vurgu yaparak, “Fuarlar sayesinde esnafın el emeği, göz nuru ile yaptıkları ürünler sergileniyor” dedi.

Bakan Ergin, fuara yurdun dört bir yanından katılımın olduğunu belirterek, “Fuarlar, üretimin ve alın terinin değerlendirilmesi, tanıtım ve markalaşma noktasında büyük önem taşıyor. Fuarlarda bu bakımdan önemli faaliyetler icra ediliyor. Bu şekilde, esnafımızın mobilya üretim noktasında yeni tarzlar ortaya çıkarması, yeni modeller yaratabilme ve bunların pazarlanması, aynı zamanda markalaşması açısından fuarların önemli bir faaliyet olduğunu düşünüyoruz. Tüm esnafımızın emeğinin karşılığını almasını diliyorum. Fuarı tertip edenlere de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bakan Ergin, gündemle ilgili soruları yanıtsız bırakırken bir gazetecinin ‘Künefeyi nasıl buldunuz?” sorusuna, “Künefe anlatılmaz, yenilerek yaşanır” şeklinde cevap verdi. Buradan sonra el oymacılığı yapılan standı ziyaret eden Ergin, mobilya oymacılığı yaptı .
Kaynak: İHA