Altın Portakal 'Aşık Veysel'in

49. Altın Portakal Film Festivali'ne, Aşık Veysel'in türküsü ile aynı adı taşıyan "Güzelliğin On Par' Etmez" aldığı altı ödülle damga vurdu

Altın Portakal 'Aşık Veysel'in
49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, dün düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Festivalin Ulusal Yarışma'sının favorilerinden, Avusturyalı usta yönetmen Michael Haneke'nin öğrencisi Hüseyin Tabak'ın yönettiği 'Güzelliğin On Par' Etmez ' festivalde En İyi Film seçildi. Toplamda altı (En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Kurgu, Behlül Dal Jüri Özel Ödülü) ile Antalya'dan ayrılan film, Türkiye'den Avusturya'ya giden, mülteci bir ailenin öyküsünü, küçük bir çocuğun gözünden ve Aşık Veysel'in aynı adı taşıyan türküsü üzerinden anlatıyor.

Altın Portakal Film Festival'in bir diğer favorisi olan 'Zerre ' ise geceden En İyi İlk Film de dahil olmak üzere dört ödül (En İyi İlk Film, En İyi Yönetmen, En İyi Sanat Yönetmeni, SİYAD ödülü) ile ayrıldı. Festivalin Ulusal Yarışma jürisi sürprizini ise oyuncu kategorilerinde yaptı. Jüri, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü Güzelliğin On Par' Etmez'deki performansı ile çocuk oyuncu Abdülkadir Tuncer'e, En İyi Kadın Oyuncu ödülünü ise Elveda Katya'da rol alan yine küçük oyuncu Anna Andrusenko'ya verdi. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülü ise Küf'ten Tansu Biçer'in, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü de Güzelliğin On Par' Etmez'den Lale Yavaş'ın oldu. Böylece Venedik Film Festivali'nde Geleceğin Aslanı ödülünü kazanan Küf, geceden sadece En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü ile ayrılmış oldu. Sinema Yazarları Derneği'nin dağıttığı ödüllerde ise sürpriz yaşanmadı. Ulusal Yarışma'da ödül Zerre'ye, Uluslararası Yarışma'da ise Aglaya'ya gitti.

İŞTE 2012'NİN ÖDÜLLERİ
ULUSAL YARIŞMA
En İyi Film: Güzelliğin On Par' Etmez
Jüri Özel Ödülü: Toprağın Çocukları
En İyi İlk Film: Zerre
En İyi Yönetmen: Erdem Tepegöz, Zerre
En İyi Senaryo: Hüseyin Tabak, Güzelliğin On Par' Etmez
En İyi Görüntü Yönetmeni: Florent Herry, Pazarları Hiç Sevmem
En İyi Müzik: Tamer Çıray, Elveda Katya
En İyi Kadın Oyuncu: Anna Andrusenko, Elveda Katya
En İyi Erkek Oyuncu: Abdülkadir Tuncer, Güzelliğin On Par' Etmez
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Lale Yavaş, Güzelliğin On Par' Etmez
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Tansu Biçer, Küf
En İyi Kurgu: Christoph Loidl, Güzelliğin On Par' Etmez
En İyi Sanat Yönetmeni: Tora Aghabayova, Zerre
Behlül Dal Jüri Özel Ödülü: Yuşa Durak, Güzelliğin On Par' Etmez
Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü: Saç ve Majyaj Ekibi, Küf
Kent Konseyi Ödülü (Halk Ödülü): Elveda Katya

ULUSLARARASI YARIŞMA
En İyi Film Ödülü: Aglaya
Jüri Özel Ödülü: Gülümse

SİYAD ÖDÜLLERİ
Ulusal Uzun Metraj: Zerre
Uluslararası Uzun Metraj: Aglaya