Önder Genel Başkanı Korkut Açıklaması

İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği Genel Başkanı Hüseyin Korkut, ''Yarım asra aşkın zamandır var olan okullarımız bugünden sonra yaşadığı sıkıntılara, engellemelere, horlamalara ve çeşitli problemlere rağmen ülkemizin ve milletimizin geleceğine ışık tutmaya devam edecektir'' dedi.

Korkut, Zonguldak İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği'nce, Genel Maden İşçileri Sendikası Şemsi Denizer Salonunda ''İmam-Hatip Liselerinin 62. kuruluş yıl dönümü'' dolayısıyla düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, günün zor şartlarında kıt imkanlarla eğitim-öğretim veren ve güzel insanların yetişmesine vesile olan okullarına sahip çıkmaya çalıştıklarını söyledi.

İmam-Hatip Liseleri ile burada okuyacak öğrencilerin milletle tanışma fırsatı bulduğunu ifade eden Korkut, şöyle konuştu:

''Yarım asra aşkın zamandır var olan okullarımız bugünden sonra yaşadığı sıkıntılara, engellemelere, horlamalara ve çeşitli problemlere rağmen ülkemizin ve milletimizin geleceğine ışık tutmaya devam edecektir. İmam-Hatip neslinin dünden bugüne taşınmasında mücadele eden ve bu mücadeleyi omuzlayan bütün mezunlarımıza teşekkür ediyorum. Bu sahiplenmelerinin ve gayretlerinin onların amel defterlerinde karşılığını en güzel şekilde bulacağına inanıyorum.''

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız da, İmam-Hatiplerin ve mezunlarının mukaddes mülke hamal olmuş insanlar olduğunu belirterek, ''Sonuçta onların Allah rızasından başka kazançları yok. Cenabı hak bu yolda onların yar ve yardımcısı olsun'' dedi.

Konuşmaların ardından Vali Ayyıldız, ÖNDER Genel Başkanı Korkut'a Uzun Mehmet anıtını tasvir eden heykel takdim etti.

Muhabir: Kasım Sakallı/Ferdi Akıllı

Yayıncı: Sinan Özmüş
Kaynak: AA