Kardeş Şehirden Dişli’ye Ziyaret

Amerika’nın Kentucky eyaleti Louisville Belediyesi Dış İlişkiler Sorumlusu Suhas Kulkarni, Ticaret Merkezi Başkanı Robert L.

Kardeş Şehirden Dişli’ye Ziyaret
Brown.Ph.D ve Avukat Nirupama Kulkarni Attorney at Law, Başkan Süleyman Dişli’yi ziyaret ederek Sakarya heyetini de Amerika’da görmek istediklerini söyledi.

Kentucky eyaleti Louisville Belediyesi Dış İlişkiler Sorumlusu Suhas Kulkarni, “Sakarya bizim için çok önemli.Sakarya ve Amerika arasında oluşturduğumuz köprü bağı ile gerek ticari anlamda gerekse dostluk anlamında güzel adımlar atıldı.Amerika Kentucky eyaleti de sizi ve Sakarya heyetini bekliyor.Sakarya dışında Bursa ve Gebze’de de bir takım ziyaretlerde bulunduk.Benim size tavsiyem bu illerdeki işadamlarını Sakarya’ya getirin.Sakarya çok önemli bir konumda”dedi.

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Louisville Belediyesi Dış İlişkiler Sorumlusu Suhas Kulkarni’nin çok doğru ve kesin teşhis yaptığına dikkat çekerek, “Bu tespitler planlı bir şekilde değerlendirilerek Sakarya ekonomisi daha da güçlenebilir” dedi.

Dişli, yeni çıkan yasayla üniversitelerin daha rahat öğrenci alıp gönderme yapabileceğini söyledi.

İlimizde de Sakarya Ticaret Odası ve Sakarya Genç İşadamları Derneği’ne ziyarette bulunan heyet ticari ilişkilerin arttırılması konusunda görüş alışverişi yaptı.

Başkan Zeki Toçoğlu’nun ve Kaymakam Akın Yılmaz’ın da katıldığı ziyarette, Toçoğlu “Sizleri Türkiye’de görmekten mutlu olduk. Biz ülke olarak her zaman iyi niyetli olduk. İyi ilişkiler kurduk. Bunu da sürdürmek isteriz”dedi .
Kaynak: İHA