DAİB İhracat İçin Seferber

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, DAİB olarak 2023 ihracat hedeflerinin 10 milyar dolar olduğunu açıkladı.

DAİB İhracat İçin Seferber
Türkiye’nin 500 milyar dolar ihracatı hedeflediğini dile getiren Şengel, bölge olarak 10 milyar dolar hedefine ulaşmak için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını kaydetti.

DAİB olarak sektörler projesi için yoğun bir çalışma ortaya koyduklarını dile getiren DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, “Sektör projelerini çok önemsiyoruz. Projeleri Ankara’da çıkarabilmek için büyük bir mücadele ortaya koyduk. Ancak firmalarımız bu programlara arzu ettiğimiz ölçüde ilgi göstermiyorlar.

Gıda sektörüyle ilgili yine bu tür bir çalışma yaptık. Bu programda da arzu ettiğimiz ilgiyi bulamadık. Firmalarımızı DAİBB üye olmaya ve ihracat yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Canlı Hayvan et ve süt ürünleri projesiyle ilgili çalışmada sona gelindiğini kaydeden Şengel, “Bölgemizin potansiyelini de değerlendirdiğimiz zaman bu çalışmaya yoğun bir ilgi bekliyoruz. İhracat için üretmek şart değil. Satarak da ihracat yapabiliriz.

Girişimci ve cesur iş adamlarımıza ihtiyacımız var. Bölgedeki işadamlarımızda bu potansiyeli var. Bölgemizden bu potansiyele sahip çok iyi ihracatçıların çıkacağına inanıyorum. Bölgemize komşu 4 ülke var. Bu bizin için çok önemli bir avantaj. Dünya artık küçüldü. Gürcistan, Bulgaristan, Kenya programlarında önemli ölçüde kıvılcımlar yaktık” dedi.

DAİB olarak 2023 hedeflerinin 10 milyar dolar seviyesinde ihracat gerçekleştirmek olduğunu kaydeden Şengel, “Bu hedefi yakalamak için yoğun bir çaba göstereceğiz. Türkiye’nin toplam ihracat hedefi 500 milyar olarak değerlendirildiğinde bizimde bu hedefi yakalamak için çok ciddi bir çalışma ortaya koymamız gerekiyor. İhracatımızı artırmak için iş adamlarımızı girişimcilerimizi daha gayretli olmaya davet ediyoruz. Biz DAİB olarak ihracatçımızın önünü açabilmek adına yoğun bur çaba içerisindeyiz. Fuarlara katılalım, ürünlerimizi tanıtalım, satış için Pazar arayalım. Eskiden batıdan beklenirdi artık ulaşım çok kolay en uzak ülkeye daha gidip gelmek çok zor değil. Bölge yatırımcılarımız bu imkanlardan neden yararlanmasın. Bu gelişmeyle hem bölge istihdamına hem de ekonomisine ciddi bir kazanım sağlanabilecektir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA