“AB Ürün Tasarım Yarışması” Sonuçlandı

Bahçeşehir Üniversitesi AB Bilgi Merkezi’nin düzenlediği “AB Ürün Tasarım Yarışması” sonuçlandı.

BAU AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen yarışmaya tüm üniversitelerin mimarlık, tasarım ve güzel sanatlar fakültelerinde lisans ve lisansüstü programlarında okuyan öğrenciler ile yeni mezunların katıldığı yarışmanın sonuçları 4 Ekim Perşembe günü belli oldu.

Jüri üyeliğini Kale Seramik’ten Özgür Alp, Sasanna Tasarım’dan Hülya Çelik Pabuççupğlu, ETMK’dan Pınar Azizoğlu, BAU AB İlişkileri Bölümünden Eren Özalay ve BAU AB Bilgi Merkezi’nden Aslıhan Karahanlı’nın yaptığı yarışmada 3 adet başvuru ödüle layık bulundu.

ÖDÜL KAZANAN PROJELER
“Barış ve Birlik” adlı projesiyle Bilkent Üniversitesi’nden Ayça Özel, iki parça insan şeklinden oluşan mıknatıslı masa üstü not tutacağı tasarımıyla 2.liğe layık bulunurken, yarışmanın 3.lüğünü “Organiser” adlı projesiyle ODTÜ’den Hilal Coşkun ve “AB Tükenmez Kalem” projesiyle Anadolu Üniversitesi’nden Cansu Balatlı paylaştılar.

DÜNYA GÜNDEMİNDE 'SAVAŞ' VARKEN, “AB ÜRÜN TASARIM YARIŞMASI”NDA 'BARIŞ' KAZANDI
Bilkent Üniversitesi öğrencisi Ayça Özel projesindeki özgün tasarım ve güncel teması “barış,sevgi,birlik ve bütünlük kavramlarına gönderme yapması sebebiyle jüri üyeleri tarafından oy birliğiyle ödüle layık görüldü.

Dünya gündemini oluşturan savaşa karşı, jüriden barış çıktı.

TASARIMLARIN ÜRETİMİ
Yarışmada dereceye giren tasarımların, AB Bilgi Ağı’nın düzenlediği konferans ve seminerlerde katılımcılara dağıtılmak üzere üretimleri sağlanacak .
Kaynak: İHA