Windows 8'i beklemeli mi?

Windows 8 pek yakında geliyor. Yakın zamanda bilgisayar almayı planlayan kullanıcılar ne yapmalı?

Windows 8'i beklemeli mi?
Windows 8'in lansman tarihinin yaklaşması ile birlikte, bilgisayar reklamlarında da Windows 8 ismine daha fazla rastlamaya başladı. Birçok firma şu anda Windows 7'li bilgisayarlarını satarken beraberinde Windows 8'e 15 dolara terfi edebileceğinizin garantisini veriyor. Bu da kullanıcıların kafasında bazı soru işaretleri oluşmasına neden oluyor. Soru şu: Şimdi bir bilgisayar alıp daha sonra Windows 8 çıktığında işletim sistemini terfi etmek mi mantıklı, yoksa kısa bir süre sabredip hazır, üzerine Windows 8 kurulmuş bir bilgisayar mı almalı?

Eğer notebook almayı planlıyorsanız...

Herkesin bildiği gibi Windows 8 özellikle dokunmatik ekranlara yönelik hazırlanmış özel bir arabirime sahip (ki bir zamanlar buna metro diyorduk). Microsoft bu arabirimin özellikle laptop kullanıcıları için de çok pratik seçenekler getirdiğinin altını çiziyor, dahası çoklu dokunmatik özelliğine sahip trackpad'ler için de yeni kestirme hareketler geliyor. Ancak Windows 8 öncesi notebook'lardan bazılarının trackpad'leri eski teknoloji kullandığı için bu dokunmatik özelliklerinden tam olarak yararlanamama tehlikesine sahip. Bu yüzden eğer bir laptop alacaksanız bir süre daha sabredip üzerine Windows 8 kurulmuş ve Windows 8 arabiriminin yeni özelliklerinden tam olarak yararlanabilen bir laptop almak mantıklı.

Bu arada Windows 8'in ortaya çıkışı ile birlikte ekranları ayrılabilen, dokunmatik ekrana sahip yeni notebook modellerinin de piyasaya ardı arkasına sökün edeceği biliniyor. Bu yüzden şimdiden bir şey alıp seçeneklerinizi kısıtlamayın, bir süre sorna piyasadaki ürünleri inceleyip onların arasından seçim yapmak daha akıllıca.

Peki masaüstü PC alacaksanız?

Windows 8'in yeni özelliklerinin sadece notebook'lar veya tabletler için geliştirilmiş olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Örneğin Samsung'un yeni masaüstü bilgisayar serisinin tamamında dokunmatik ekran bulunacağını biliyoruz. HP'nin yeni Spectre One masaüstü serisi hem multitouch trackpad hem de cep telefonu ile direkt olarak açılmasına imkan veren bir NFC özelliği ile beraber geliyor. Microsoft'un bile Windows 8 için yeni çevre birimleri üzerinde çalıştığını ve Windows 8'in piyasaya çıkışı ile beraber bu ürünleri de raflara koyacağını biliyoruz.

Ancak bu tür eğlenceli seçenekler sizi çok fazla cezbetmiyor, sadece bir performans kullanıcısı olarak tekleyen desktop'unuzu yenilemek istiyorsanız Windows 8 için özellikle beklemenize gerek yok. Zamanı gelince basit bir terfi ile sisteminizi Windows 8 yapabilirsiniz. Sadece satın alırken ileride Windows 8 ile sorun çıkartmayacağından emin olduğunuz donanımları içermesine dikkat edin yeter!