Edremit’te Ahi Haftası Kutlaması

Ahilik ve Mesleki Eğitim Haftası nedeniyle, Balıkesir’in Edremit Mesleki Eğitim Merkezi’nde kutlama programı gerçekleştirildi.

Edremit’te Ahi Haftası Kutlaması
Mesleki Eğitim Merkezi tarafından organize edilen Ahilik ve Mesleki Eğitim Haftası programı, Kaymakam Osman Tunç, Belediye Başkan Vekili Ali Yılmaz Diker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, meslek oda başkanları ve eğitimcilerin katılımıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, okul müdürü Turan Fırat Algül, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Algül, “Ahilik anlayışı, toplumda yaşayan fertleri birbirine yaklaştırmak, aralarında dayanışma kurulmasını sağlamaktır. Ahinin, eli, kapısı ve sofrası açık olmalı” dedi.

Daha sonra, okul öğrencileri Ahilik ile ilgili şiirler okudu. Ahilik yeminini ise, okul öğretmenlerinden Ahmet Özkan okudu. Ahi Evran şiirini de, öğrencilerden Zeynep Kurtaran okurken, okul anısına, saz ve sözleriyle Özgür Menzil ile İbrahim Bay sahneye çıktı.

Ardından, kalfalıktan ustalığa geçiş töreni yapıldı. Belge töreninden sonra, Mesleki Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi, folklor gösterisi sundu. Programın sona ermesinin ardından, davetliler lokma ve ayran hayrına katıldı.

Kaynak: İHA