Mafya operasyonunda Seda Üren'e de gözaltı

Sedat Şahin ile adamlarına yönelik, 52 şüphelinin yakalandığı operasyonda, menajerini tehdit ettirdiği öne sürülen şarkıcı da gözaltına alındı

Mafya operasyonunda Seda Üren'e de gözaltı
Organize suç örgütü elebaşısı olduğu iddiasıyla yargılanırken tahliye edilen Sedat Şahin ile adamlarına yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Sedat Şahin ile oğlu Erkan, kardeşleri Vedat ve Mehmet Şahin ile Turan Çevik'in aralarında bulunduğu 52 kişi gözaltına alındı. Azmettiricilik suçlamasıyla gözaltına alınan şarkıcı Seda Üren'in çeteyi devreye sokarak tehditle menajeri M.Ö.D.'ye borcu olmadığına dair sözleşme imzalattığı iddia edildi.

5 yıl 10 aydır tutuklu bulunduğu Kandıra 2 Nolu F Tipi Cezaevi'nden tutukluluk sürelerini sınırlandıran CMK'nin 102'nci maddesi kapsamında 3 Ocak 2011 günü tahliye edilen Sedat Şahin'in, cezaevinden çıktıktan sonra adamları ile birlikte bazı kişileri tehditle borçlandırdığı, çek-senet tahsilatı yaptığı yönünde ihbarlar gelmesi üzerine Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 1.5 yıl teknik ve fiziki takip yürüttü. Yapılan tespitlerin ardından dün sabah erken saatlerde 60 adrese Özel Harekat Timleri'nin desteğinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Beşiktaş ve Şişli'nin de arasında bulunduğu birçok ilçede düzenlenen operasyonda yapılan aramalarda içinde glock'ların da olduğu 31 silah ele geçirildi.

Ele geçen silahlar, herhangi bir olayda kullanılıp kullanılmadığının belirlenmesi için Polis Kriminal Laboratuvarı'na gönderildi. Operasyonda azmettirici olduğu suçlamasıyla gözaltına alınan şarkıcı Seda Üren'in, Sedat Şahin'i devreye sokarak menajerine tehditle borcu olmadığına dair sözleşme imzalattığı öne sürüldü. İddiaya göre Seda Üren M.Ö.D.'nin alacağını istemesi üzerine Şahin'den yardım istedi. Sedat Şahin, adamlarını gönderdiği menajer M.Ö.D.'ye tehditle Üren'den alacağı olmadığına dair sözleşme imzalattı. 20 Haziran'da emniyette ifadesi alınan Seda Üren, çıkışta basın mensuplarına, 'Önemli bir şey yok, bir konu hakkında emniyet ifadeye çağırdı, ben de geldim ' demişti.

TURACI'NIN ÜCRETİNİ SÖYLEDİ
Operasyonda, Önder Turacı'nın transfer ücretini Sedat Şahin'e bildirjdiği teknik takibe takılan futbolcu menajeri Metin Korkmaz da gözaltına alındı. Şahin'in bu tip bilgilerle futbolcuları para sızdırmak için tehdit ettiği öne sürüldü. Sedat Şahin'in halen 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı, 2005'te açılan davada Hüseyin Saral'ın İtalya'da öldürülmesi ile bir iş adamının öldürülmesine teşebbüs olaylarının da aralarında bulunduğu 6 eyleme yer verilmiş, Kadıköy'de bir oto galerisinin kurşunlanması ve Kamber Ocaklı'nın kaçırılıp gasp edilmesine ilişkin açılan davalar da bu davayla birleştirilmişti.

'ÖNEMLİ DEĞİL' DEMİŞTİ
Operasyonda azmettirici olduğu suçlamasıyla gözaltına alınan şarkıcı Seda Üren 20 Haziran'da emniyette ifadesinin alınmasının ardından çıkışta gazetecilere 'Önemli bir şey değil ' demişti.