Cüneyt Özdemir: O gençlere ayıp oldu

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Türkiye’de seçilme yaşının 18’e indirilmesi üzerinden MHP’li Özcan Yeniçeri’yi eleştirdi.

Cüneyt Özdemir: O gençlere ayıp oldu
Programının dün akşam ki bölümünde Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in Türkiye'de tartışma yaratan sözleri nedeniyle MHP'li vekil Özcan Yeniçeri'yle canlı yayında gerginlik yaşayan 5N1K 'nın sunucusu Cüneyt Özdemir, MHP'li vekile seçilme yaşının 18'e indirilmesi üzerinden yüklendi.

NEDEN GİRMESİNLER?
Seçilme yaşının düşürülmesi tartışmalarına tepki amacıyla 18 yaşında iki gençle basın toplantısı düzenleyen Özcan Yeniçeri'yi programından eleştiren Cüneyt Özdemir, Yeniçeri'nin 'Arkadaşlar da 18 yaşındalar. Biri anayasa komisyonu başkanı bir diğeri ise milli eğitim ve kültür komisyonu başkanı olarak görev yapabilecekler' sözleri üzerinde durarak MHP'li vekilin gençlere ayıp ettiğini ifade etti. Programın ilerleyen dakikalarında Özcan Yeniçeri'nin gençleri göstererek 'Bunlar mı girecek komisyona?' sözlerini de hatırlatan Özdemir, 'Neden girmesin? Dünya mı yıkılır? 'ifadelerini kullandı. Bu sözlerini ardından programına konuk aldığı isimlere söz hakkı veren Özdemir, konuklarının sözlerini tamamlaması ardından ise şu şekilde devam etti:

NEDEN BU KADAR GÜVENMİYORSUNUZ?
Gençlere neden bu kadar güvenmiyoruz? 18 yaşındaki çocuğu omzuna silah verip cepheye sürüyoruz da neden Meclis'e koymayalım ki? Yani vatan uğruna 18 yaşında şehit düşebiliyor da neden bu vatan uğruna söz söyleyemiyorlar?