Bakan Suat Kılıç Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''Baktığım zaman ne bakan olmak için bunlara değer ne de başbakan olmak için bunlara değer. Bunları değer bulmanın tek nedeni olabilir; o da millet sevdası ve Allah rızasını kazanma arzusu. Biz bu arzuyla hareket ediyoruz'' dedi.

Bakan Kılıç, Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nin akademik yılı açılış töreninin ardından buradan giderken yol güzergahındaki öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin ''barınma sorunu'' şikayeti üzerine Kılıç, Türkiye'de ortalama yüzde 9 olan yurtlarda barınma oranın Kilis'te yüzde 24 olduğunu belirterek, sorunun çözümü için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti.

Üniversiteden ayrıldıktan sonra yapımı devam eden 750 kişilik kız öğrenci yurdu inşaatında incelemelerde bulunan Bakan Kılıç, daha sonra Kilis Valiliği'ni ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen buradaki ziyaretin ardından Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut'u makamında ziyaret eden Bakan Kılıç, hizmetlerle ilgili bilgi aldı.

Daha sonra yürüyerek AK Parti İl Başkanlığı'na geçen Bakan Kılıç, yolda esnafı ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Bakan Kılıç, kendisine baklava ve köfte ikram eden esnafa teşekkür ederek, hayırlı ve bol kazanç diledi.

AK Parti İl Başkanlığı'nda, İl Başkanı Reşit Polat'tan çalışmalarla ilgili bilgi alan Bakan Kılıç, burada partililere hitaben bir konuşma yaparak, bakanlığının ilgili Kilis'te sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Hükümet olarak önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

''Üniversitenin kıymetini bilmeniz lazım. Başka hiç bir şey yapmasa, başka bir nedenle taş üstüne taş koymasa bile, sırf Kilis Üniversitesi'ni kurmuş olmasından dolayı AK Parti, belki 100 yıl oy almayı hak ediyor. Sadece üniversiteyi kurmakla kalmayıp, geride kalan 3-4 sene içerisinde üniversitenin kurumsallaşması için Kilis'e yaklaşık 150 milyon lira nakit para gönderdik. Zaten eğitim, sağlık, duble yollar ve diğer alanlarda yapılmakta olanlar... Kilis ölçeğinde yapılması gerekenler ortada. Kilis halkı bunları taktir ediyor olmalı ki, İl Başkanımız'ın verdiği bilgiye göre yüzde 25'ler oranında bir kayıtlı üye sayısına ulaşmış olalım.''

Kilis'e ömründe ilk defa geldiğini ifade eden Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kilisli değilim, ömrümde ilk defa geldim, bir daha da ne zaman gelirim bilmiyorum. Nihayetinde önemli olan bir şey var. Biz Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin bakanlarıyız. Bizim hükümetimizin anlayışı nedir; gidemediğin yer senin değildir, gitmediğin yer de senin değildir, hizmet edemediğin yer de senin değildir. Dolayısıyla bugün buraya gelmem aynı zamanda hükümetimizin başkanı olan Başbakanımız sayın Erdoğan'ın buraya gelmesi, onun hizmetlerinin buraya gelmesi, onun sesinin, nefesinin buraya gelmesi gibi değerlendirilmelidir. Biz buraya Başbakanımız adına geldik. Gelirken de Başbakan Erdoğan'ın selamını sevgilerini size getirdik.''

-''İnsanlar bizi seviyor''

AK Parti'nin 10 yıldır iktidarda olduğunu dile getiren Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

''Bizden önceki koalisyon hükümeti birinci yılında sokağa çıkamaz hale gelmişti. Biz 10 yıldır sokaktayız, 10 yıldır iktidardayız, insanların arasındayız. Bu insanlar bize baklava ikram ediyor. Bu insanlar bize köfte ikram ediyor. Neden dolayı; bu insanlar bizi sevdiğinden dolayı. Hiç birisinin amcasının oğlu değilim, hiç birisinin teyzesinin oğlu değilim. Hiç birisinin köylüsü de değilim. Burası Türkiye'nin en güneyi, ben de en kuzeyindenim. Ama Allah sevdirdiği zaman sevdiriyor. Niye sevdiriyor, samimiyetle biz insanlara yaklaşıyoruz. Bu insanlara yaşına başına bakmadan, giyimine kuşamına bakmadan, sevgiyle yaklaşıyoruz. Çünkü yaradılanı Yaradan'dan dolayı seviyoruz. İnsanlarımızın her birine ayrı ayrı değer veriyoruz.''

Bakan Kılıç, ''millet sevdası'' ve ''Allah rızasını kazanma arzusu''yla çalıştıklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

''Dün gece birde eve gittik. Sabah geçtik Gaziantep'e, oradan Kilis'e geldik. Dolayısıyla bu kadar çalışmanın elbette ki millet indinde de Allah indinde de mutlaka bir bereketi olacak. Bu gece geri döneceğiz. Ankara'da mesaiye başlayacağız. Bizim için hayat böyle. Çalışmaya devam ediyoruz. Ne için- Baktığım zaman ne bakan olmak için bunlara değer ne de başbakan olmak için bunlara değer. Bunları değer bulmanın tek nedeni olabilir; o da millet sevdası ve Allah rızasını kazanma arzusu. Biz bu arzuyla hareket ediyoruz.''

Temaslarının ardından kentten ayrılan Bakan Kılıç'ın programında yer alan konteyner kent ziyareti ise iptal edildi.

Muhabir: Orhan Çiçek

Yayıncı: İsmail Fidan
Kaynak: AA