Sinop Valisi Cengiz, Mesaj Yayımladı

Sinop Valisi Ahmet Cengiz, Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Cengiz mesajında, toplumun önemli bir bölümünü oluşturan ve yaşamları süresince edindikleri deneyimlerini genç kuşaklara aktararak, onların ülkesine daha yararlı kişiler olarak yetişmelerine katkı sağlayan yaşlıları saygıyla anmak ve onların sorunlarına yardımcı olarak gönüllerini hoşnut etmenin en önemli amaç olması gerektiğini bildirdi.

Yaşlılara saygı göstermenin, onları toplumla bütünleştirmenin ve hayata tutunmalarını sağlamanın, yarının yaşlıları olarak herkesin görevi ve sorumluluğu olduğuna değinen Cengiz, şunları kaydetti:

''Yaşlılara, ihtiyaç duydukları konularda destek vermek, onlarla sevgi ve saygıya dayalı ilişkiler kurmak, örf ve adetlerimizde önemli bir yere sahiptir. Bugün hala millet olma bilincini taşıyorsak, aile olmanın kutsallığına olan inancımızla evlatlarımızı yetiştirebiliyorsak yaşlılarımızın geçmişle bugün arasında kurdukları köprü sayesindedir. Bir gün bizlerin de yaşlanacağımızı unutmayarak onları sadece bir gün değil her zaman hatırlayarak, bugünleri onlara borçlu olduğumuzu unutmayacağız.

Ulu Önder Atatürk'ün söylediği gibi, 'Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur'. Bu duygu ve düşüncelerle, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nü kutluyor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.''

Muhabir: Halit Gümüş

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA