Özürlü Çocuğa Tekerlekli Sandalye Verildi

Muş’un Bulanık ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından bedensel engelli bir çocuğa akülü tekerlekli sandalye verildi.

Özürlü Çocuğa Tekerlekli Sandalye Verildi
İlçeye bağlı Hoşgeldi köyünde ikamet eden Çetin Kaçar, doğuştan bedensel engelli olan çocuğu Yakup Kaçar’a tekerlekli sandalye verilmesi için kaymakamlığa dilekçe verdi. Çetin Kaçar’ın dilekçesini değerlendirmeye alan SYDV mütevelli heyeti, çocuk için akülü tekerlekli sandalye aldı. Oğlunu kucağına alarak SYDV’ye gelen Çetin Kaçar, alınan tekerlekli sandalyeyi teslim aldı. Babasından kucağına inerek tekerlekli sandalyeye binen Yakup Kaçar, ilk defa başkasının yardımı olmadan gezmeye başladı.

Çok mutlu olduğunu ifade eden Yakup Kaçar; “Daha önce evden dışarı çıkamıyordum. Artık kimsenin yardımı olmadan evden dışarı çıkabileceğim ve dışarıda gezeceğim için çok mutluyum” dedi.

Baba Çetin Kaçar ise, oğluna tekerlekli sandalye alan SYDV mütevelli heyetine ve Kaymakam Ferit Görükmez’e teşekkür ederek; “Oğlum doğuştan bedensel engelliydi. Evde ve okulda yardım almadan dışarı çıkamıyordu. Oğlum adeta hapis hayatı yaşıyordu. Ben de Kaymakamlığa dilekçe verdim ve oğluma akülü tekerlekli sandalye aldılar. Artık kimseden yardım almadan evde de okulda da dışarı çıkabilecek” diye konuştu.

SYDV tarafından yapılan yardımlarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaymakam Ferit Görükmez de, bugüne kadar 3 akülü sandalye, 3 oksijen konsantratörü, 2 işitme cihazı ile 2 adet tıbbi cihaz verdiklerini söyledi.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmenin asli görevleri arasında olduğunu dile getiren Ferit Görükmez; “Bu kapsamda köy ziyaretleri sırasında tespit ettiğimiz engelli vatandaşımıza imkanlarımız doğrultusunda yardım ediyoruz. Onların hayatındaki engelleri bir nebze olsun azaltabildiysek ne mutlu bize” dedi.

Kaynak: İHA