MÜSİAD Eğitimleri Sürüyor

Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kdz.

MÜSİAD Eğitimleri Sürüyor
Ereğli Şubesi tarafından organize edilen ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKKA) destekleri ile gerçekleştirilen 'Girişimcilerimiz Yetişiyor, KOBİ'lerimiz Güçleniyor' isimli proje eğitimleri sürüyor. MÜSİAD Kdz. Ereğli Şubesi tarafından düzenlenen proje kapsamında Avrupa Birliği Proje Eğitmeni, İnovasyon ve İnsan Kaynakları Uzmanı, İstanbul Valiliği STK Komisyon Başkanı Salih Keskin tarafından, Kobi'lerde Stratejik Yönetim konulu eğitim programı Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

KOBİ'lerdeki istihdamın sektörlere göre dağılımı, KOBİ'lerin oluşturduğu katma değerin sektörlere göre dağılımı, KOBİ'lerde sorunlar, stratejik planlama, strateji planlamada akımlar, stratejik planlamanın başlatılması, stratejik yönetim, geleneksel ve modern anlayış, yönetimin işlevleri başlıklarında değerlendirmelerde bulunan Keskin, KOBİ'lerde sorunlarının başında finansman sorunları nitelikli eleman istihdamı sorunu, pazarlama sorunları, yönetim ve organizasyon sorunlarının yer aldığına dikkat çekti.

Küçük ve orta ölçekli firmaların sorunlarının başında finansman sıkıntıları geldiğini söyleyen Keskin, nitelikli eleman konusunun Türkiye'nin 10 yıldır belini büktüğünü belirterek, “En önemli sorunlardan bir tanesi de nitelikli eleman sorunudur. Maalesef Türkiye'de son 10 yılda nitelikli eleman konusunda ciddi bir sıkıntı var ve bu sıkıntı her sektörde yaşanıyor. Bu konu Türkiye'nin belini büken konulardan bir tanesidir. Diğer yandan KOBİ’lerin kendilerini yenilemesi ve katma değeri yüksek ürünler üretmesi gerekmekte. Ürettikleri ürünlerde de inovasyon yani yenilikler yapmaları gerekli. Gerek hizmet gerekse üretim sektöründe ki firmalarımızın güçlenmesi için farklılıklarını ortaya koymaları gerekli”dedi.

MÜSİAD Kdz.Ereğli Şubesi tarafından organize edilen ve BAKKA destekleri ile gerçekleştirilen “Girişimcilerimiz Yetişiyor, KOBİ'lerimiz Güçleniyor” proje eğitimleri her hafta Cuma ve Cumartesi günleri Kdz.Ereğli TSO toplantı salonunda devam edeceği belirtildi. öte yandan Girişimci adayları, İşadamları , firma orta ve üst düzey yöneticileri ile çalışanlarının sertifikalı bu eğitime katılmaları bekleniyor .
Kaynak: İHA