Mersin'deki Alt Yapı Çalışmaları

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, kent içerisinde değişik kurumlar tarafından gerçekleşen kazı çalışmalarının yüzde 90'lık kısmının sona erdiğini bildirdi.

Özcan, yazılı açıklamasında, kent merkezinde MESKİ'nin 700 kilometreyi bulan içme suyu şebeke borularının değişim çalışmalarının sona erdiğini belirtti.

TEDAŞ ile Emniyet'in gerçekleştirdiği MOBESE çalışmalarının da daha önce tamamlandığını hatırlatan Özcan, ''Kent merkezinde büyük sıkıntı yaratan doğalgaz borularının döşenmesi işlemi bitti. Mezitli bölgesinde ise yüzde 95'i tamamlandı. Kısacası İçel kent merkezindeki kazı çalışmalarının yüzde 90'lık kısmı bitti ve çalışması biten yerlerin asfaltlama işlemine başlandı'' ifadelerini kullandı.

Sadece yağmur suyu ve içme suyu borularının değişimini yaptıklarını ifade eden Özcan, şöyle devam etti:

''Tekrar tekrar asfaltlama işlemi olmasın diye bütün kurumların kazı işlemlerinin sona ermesini bekledik. Kazı işlemlerinin sona ermesiyle de birlikte başta GMK Bulvarı, İnönü Bulvarı ve Okan Merzeci Bulvarı olmak üzere birçok yolu asfaltlayarak hizmete sunduk. Bu arada yeni stadyum yolu olarak bilinen 35. Cadde ile diğer bağlantı yollarını açma çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.''

Özcan, Gözne'de bulunan asfalt şantiyesini geçen yıllarda faaliyete geçirdiklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

''Bu asfalt şantiyesinde üretilen kaliteli asfaltlarla, İçel'in tüm sokak ve caddelerini bir daha bozulmamak üzere asfaltlıyoruz. Görev başında olduğumuz 14 yıl boyunca alt yapıya büyük paralar harcadık. Çünkü İçel'in en önemli sorunu, düzgün bir alt yapı sisteminin olmamasıydı. Bu durum, aşırı yağışlarda kentin her yanını sel sularının basmasına neden oluyordu. Biz de buradan yola çıkarak alt yapı için büyük bütçeler ayırdık ve tabiri caizse toprağın altına trilyonları gömdük. Ancak İçel'in bugünkü durumuna bakınca, iyi ki bu hizmetleri yapmışız diyorum. Çünkü normalde hiçbir belediye başkanı alt yapıya fazla yatırım yapmaz, çünkü görünmez. Fakat biz, bir daha seçilememe riskini göze alarak bu sorunu çözmeye yemin ettik ve çok şükür çözdük.''

Artık üst yapı çalışmalarına ağırlık vereceklerini aktaran Özcan, ''Son 1 yıldır özellikle yer üstünü yani yolları ve caddeleri asfaltlayarak güzelleştiriyoruz.. Ayrıca Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz, GMK Bulvarı, İnönü Bulvarı, Adnan Menderes Bulvarı, 2. ve 3. Çevre Yolları ile önemli bulvarların orta refüj çalışmalarını yeniden elden geçiriyorlar. Yolları asfaltlarken orta refüj, ağaçlandırma, çiçeklendirme ve aydınlatma çalışmalarına da büyük bir hız verdik'' görüşlerine yer verdi.

Muhabir: Kerem Kocalar

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA