İsparta'da Sağanak Yağış Uyarısı

Isparta, Burdur ve Antalya'nın kırsal kesimleri ile Muğla çevresinde akşam saatlerinde kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıya göre, uzun bir süredir yağış alamayan ve hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Türkiye'de, bu hafta önce güney ve batı bölgelerin iç kesimlerinde, sonrasında kuzey ve iç bölgelerde aralıklarla yerel sağanak yağış geçişlerinin görüleceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

Yapılan son değerlendirmeye göre, bugün öğle saatlerinden sonra Güney Ege, Batı Akdeniz ve Toroslar mevkisinde gök gürültülü sağanak geçişlerinin beklendiğini belirtilen açıklamada, ''Yağışların özellikle akşam saatlerinde Muğla çevreleri, Denizli, Isparta, Burdur ve Antalya'nın kırsal kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışla birlikte yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtınaya karşı tedbirli olunması gerekiyor'' denildi.

Yarın ise Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz ile akşam ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun batısı ve Marmara'nın güneydoğusunda yerel gök gürültülü sağanak geçişleri bekleniyor.

Çarşamba günü kuzey bölgelerde aralıklarla devam edecek yağışlara ilave olarak perşembe gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı havayla birlikte yağışların kuzey ve iç bölgelere doğru etki alanının genişleteceği tahmin ediliyor.

Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının bugün ve yarın yağış alacak yerlerde, Çarşamba gününden itibaren de kuzey ve iç bölgelerde 3 ile 6 derece arasında azalacağı tahmin ediliyor.

Muhabir: Mehmet Erbek

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA