''internet ve Çocuk Güvenliği'' Semineri

Halk Eğitimi Merkezi'nde ''İnternet ve Çocuk Güvenliği'' konulu seminer verildi.

Kastamonu Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ''Çocuklarımızın bilinçli ve güvenli internet kullanımı projesi'' kapsamındaki seminere, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, İl Emniyet Müdür Yardımcıları Ali Aydın Akkoca, Oktay Aydemir, Metin Özyalçın ve çok sayıda davetli katıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Doğan Maytar, seminerde yaptığı konuşmada, internetin faydaları, elektronik postalara güvenli şifre alma, bilgisayara doğru oturma şekli, bilişim yoluyla işlenen suçlar gibi konularda bilgiler verdi.

Anne-babaların sadece internet erişimi alarak çocuklarına karşı görevlerinin bitmediğini ifade eden Maytar, şöyle konuştu:

''İnternet elbette çok faydalı. Ama internetin başında kalacağımız zamanı bilerek, zamanımızı çalmamasına izin vermemeliyiz. İnternetten gelebilecek tehlikelere karşı çocuklarımızı denetleyebilecek kadar bilgisayar öğrenmeliyiz. Çocuklarınızın elektronik postalarını düzenli olarak kontrol edin. Çocuğunuzun girdiği siteleri ve sohbet ettiği kişileri kontrol edin. Çocuklarınızı internet üzerinde kullandıkları şifreleri, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarını, adres ve telefon bilgilerini kimseye vermemeleri gerektiğini konusunda uyarın.''

Muhabir: Yusuf Çelik/Sinan Özmüş

Yayıncı: Berin Alpaslan
Kaynak: AA