Girişimci ve Girişimci Adayları Sertifikalarını Aldı

KOSGEB Manisa Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Salihli Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini tamamlayan yeni girişimci ve girişimci adaylarına sertifikaları verildi.

Girişimci ve Girişimci Adayları Sertifikalarını Aldı
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika törenine KOSGEB Manisa Hizmet Merkezi Müdürü Recep Özçevik, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Özbaş ve Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi İlhan Körezli, girişimcilik kursu eğitmenleri ve girişimci adayları katıldı.

KOSGEB Manisa Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Salihli Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan protokol çerçevesinde 3. Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin de tamamlanması ile birlikte eğitimlerin yüzde 80’ine katılarak Katılma Belgesi almaya hak kazanan girişimci adaylarına sertifikaları verildi.

Törende konuşan KOSGEB Manisa Hizmet Merkezi Müdürü Recep Özçevik, Manisa merkez ve ilçelerde toplam 48 eğitimin tamamlandığını, merkezde bir eğitimin halen devam ettiğini, Salihli ve Turgutlu’da birer eğitimin daha önümüzdeki günlerde başlayacağını söyledi.

Manisa Hizmet Merkezi Müdürü Özçevik, “Bugün sertifikalarını alan girişimcilerin eğitim sonrası işyerlerini açmaları halinde işletme kuruluş desteği olarak 3 Bin TL, kuruluş dönemi makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanım desteği olarak 15 Bin TL, işletme gideri desteği olarak aylık Bin TL ve toplam 12 Bin TL olmak üzere genel toplamda 30 Bin TL hibe desteği alabilirler. Ayrıca alacakları makine, teçhizat için sabit yatırım desteği adı altında faizsiz, ilk 2 yıl ödemesiz 70 Bin TL kredi kullanabilecekler” dedi.

Yeni Girişimcilik Desteği için destekleme oranının yüzde 70 olduğunu, girişimcinin kadın ve ya engelli olması durumunda bu oranın yüzde 10 arttırılarak yüzde 80 olduğunu vurgulayan Özçevik, bu zamana kadar işletmesini kuran ve yeni girişimci desteği almaya hak kazanan 201 girişimciye toplam 4 Milyon 255 Bin 889 Lira 3 Kuruşu hibe ve 2 Milyon 636 Bin 470 Lira 94 Kuruşu kredi olmak üzere toplam 6 Milyon 892 Bin 360 Lira 24 Kuruş taahhüt altına girildiği ve 1 Milyon 476 Bin 780 Lira 45 Kuruşu hibe ve 811 Bin 490 Lira 24 Kuruşu kredi olmak üzere toplam 2 Milyon 288 Bin 270 Lira 69 Kuruş’un aktif olarak kullandırıldığı bilgisini verdi. Özçevik son olarak, “Yeni girişimci desteği konusunda Manisa Türkiye’de 10. Sırada yer alıyor. Bugün 30 Bin TL hibeyi babamdan istesem vermez. Ama KOSGEB yeni girişimcilerimize eğitim ve devamında hibe destekleri ile önemli bir imkan tanıyor. Bu eğitimin ve yeni girişimcilerin Salihli için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Törende konuşan STSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özbaş ise, “Şimdiye kadar 3 tane girişimcilik kursu açtık. Bu yapılan toplantılarla verilen girişimcilik eğitimlerini tamamlayarak katılım belgesi almaya hak kazananlara belgelerini sunuyoruz. Buradan belgesini alarak girişimci olmak isteyenlere yine yol gösterecek bir ekibin olması lazım. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde bir proje grubumuz var. Bu proje grubumuz girişimde bulunmak isteyenlere yol gösteriyor ve fizibilite çalışmalarını yapıyorlar. Yeni girişimci olmak isteyenlerin beşi, altısı birleşip birlikte daha büyük işler başarabilirler. Türkiye’de bugün iş yapmak istedikten sonra, girişimci olmak istedikten sonra önemli destekler var. Yeni girişimcilerimizi önemsiyoruz. Salihli’nin ekonomisi iyi olursa, Salihli’de ticaret yapanlar olarak bizlerinde ekonomisi iyi olur. Belgelerini alan arkadaşları tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA