Dünyaca Ünlü Cerrah Seminer Verdi

Dünyaca ünlü İranlı Genel Cerrah Farrokh Saidi, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyeleri başta olmak üzere akademisyenlere seminer verdi.

Başhekimlik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seminere Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı ve Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Cevdet Altınyazar, Başhekim Doç. Dr. Yaşar Şen, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, dünyaca ünlü Genel Cerrah Saidi'den özellikle genel cerrahi alanında çalışan doktorların öğreneceği çok şey olduğunu belirterek, ''Sayın hocamızı hastanemizde ağırlamaktan çok mutlu olduk. Kendimi bu konuda çok şanslı hissediyorum. Çünkü ondan öğreneceğimiz çok şey var'' diye konuştu.

Shiraz Üniversitesi Tıp Fakültesi eski Dekanı ve Beheshti Üniversitesi Tıp Fakültesi Profesörü Farrokh Saidi, ''Karaciğer Kist Hidatiğinde Tedavi'' konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Saidi, ''Karaciğer kist hidatiği zamanında teşhis edilir ve tedavisi yapılırsa korkulacak bir hastalık değildir. Ancak iltihaplanma, safra yollarına açılma gibi durumlarda çok ciddi sonuçlara yol açabilecek hatta hastanın hayatına mal olabilecek bir rahatsızlıktır. Karaciğer kist hidatiğinin en etkili, gerçek tedavisi cerrahidir'' dedi.

Seminerin ardından Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, günün anısına Saidi'ye çini işlemeli tabak hediye etti.

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA