Çin’den 838 Metrelik “gök Şehri”

Dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi Çin, 838 metrelik dünyanın en uzun binasını inşa etmeye hazırlanıyor.

“Tiankong Chengshı” (Gök Şehri) ismi verilen şehir gökdelenin 7 ayda inşa edileceği açıklandı.Çin medyasında yer alan haberde, ülkenin güneyindeki Hunan eyaletinin başşehri olan Changsha şehrine dikilecek olan gökdelenin 220 katlı olacağı bildirildi.

Yüzde 83’lük kısmının konut olarak kullanılacağı belirten gökdelen şehirde aynı anda 31 bin 400 kişinin yaşayabileceği kaydedildi.Alışveriş merkezi, otel, hastane ve okulunda bulunacağı Gök Şehri’in, bir milyon metrekarelik alana inşa edileceği aktarıldı. İnşasında 200 bin ton çeliğin kullanılacağı vurgulanan gökdelende, 104 asansörün yer alacağı belirtildi.Toplam maliyeti 4,2 milyar yuan (yaklaşık 666 milyon dolar) olacağı açıklanan gökdeleni, 2009 yılında kurulan “Broad Group” firmasının inşa edeceği ifade edildi. Gökdelene imza atacak Zhang Yue, “ Gök Şehri” nin depreme dayanıklı modüler inşaat teknolojisi ile yapacağını açıkladı.

Aynı teknoloji ile Çin'de 16, Meksika'da 1 bina inşa eden Zhang Yue, geçtiğimiz yıl da 30 katlı bir oteli 360 saatte tamamlamıştı.Dünyanın mevcut en yüksek binası Dubai'de yer alıyor. 828 metre yüksekliğindeki Burç Halife gökdeleninde 160'ı kullanılabilir 165 kat bulunuyor .