Çin, 63. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutluyor

Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 63.yıl dönümü ülkede düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor.

Çin, 63. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutluyor
1 Ekim kutlamaları ülkenin başkenti Pekin’de devam ediyor. Tören, Çinli liderlerin tarihi Tiananmen Meydanı’nda bulunan Halkın Kahramanları Anıtı'na çiçek bırakılması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla devam etti. Törene Çin Cumhurbaşkanı Hu Jintao ve Başbakan Wen Jiabao'nun yanı sıra Wu Bangguo, Jia Qinglin, Li Changchun, Xi Jinping, Li Keqiang, He Guoqiang ve Zhou Yongkang’dan oluşan politburo ekibi ve üst düzey yetkililer katıldı.

Anıt, 1 Ekim 1949 yılında kurulan yeni Çin'in bağımsızlık ve refahı için kendini feda eden Kahramanlar için yapılmıştı.
Kutlamalar geçen akşam başkent Pekin'deki Büyük Halk Sarayı'nda düzenlenen ve Çinli liderler ile yabancı misyon şeflerinin de katıldığı resepsiyonla başlamıştı.
Çin Devlet Konseyi tarafından düzenlenen resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Hu Jintao, Ulusal Halk Meclisi Başkanı Wu Banguo, Başbakan Wen Jiabao, Siyasi Danışma Konferansı Ulusal Komitesi Başkanı Jia Qinglin ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Xi Jinping başta olmak üzere Çin liderleri ile 1200'den fazla yerli ve yabancı davetli resepsiyonda bir araya geldi.Resepsiyonda konuşan Başbakan Wen, Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurulması, özellikle reform ve dışa açılma siyasetinin uygulanmaya başlamasından bu yana, ülke çehresinde büyük değişiklikler meydana geldiğini, ekonominin sürekli büyüdüğünü, halkın yaşam koşullarının gözle görülür şekilde düzeltildiğini, ülkenin kapsamlı gücü ve uluslararası arenadaki etkisinin önemli ölçüde yükseldiğini söyledi.

Çin Komünist Partisi'nin 18. Kongresi'nin yakında düzenleneceğini söyleyen Wen Jiabao, Çin'e özgü sosyalizm yolunda şaşmaksızın ilerlemeyi sürdürmek gerektiğinin de altını çizdi.Ülkede 8 günlük resmi tatil ilan edildi. Çin Turizm Akademisi'ne göre, tatil süresince Çin'de 400 milyona yakın Çinli, ailelerini ziyaret etmek ve tatil yapmak amacıyla seyahat edeceğini bildirdi .