Büyükçekmece'de Yıkım

Büyükçekmece Belediyesi’ne bağlı Muratbey Mahallesi’nde 2 yılı aşkın süredir faaliyette olan asfalt fabrikasının beklenen yıkımı gerçekleşti.

Çatalca yolunun bitimine az bir zaman kala asfalt fabrikasının işlevine Büyükçekmece Belediyesi Son verdi. Encümen kararıyla gerçekleşen yıkımda Büyükçekmece Belediyesi zabıta ekipleri tarafından makine kontrol odası da mühürlenerek, şantiyenin faaliyete tekrar geçirilmesi engellendi.

Konuyla ilgili görüşlerini bildiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Kamuoyunda ölüm yolu olarak bilinen, Çatalca yolundaki düzenlemeleri Karayolları Genel Müdürlüğü ile el ele vererek tamamlama aşamasına getirdik. Bu yolun yapımı için asfalt Şantiyesi olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nce kullanılan Muratbey deki asfalt şantiyesinin işlevi de tamamlanmış oldu” dedi.

Çatalca-Büyükçekmece arasındaki ölüm yolunda insanların boş yere canlarının yanmayacağını vurgulayan Başkan Akgün, “Bu yol çok insanın canını yaktı. Ailesinden birer ikişer alıp götürdü. Belediye olarak üzerimize düşenin fazlasını yaparak nihayet bu yolu ölüm yolu olmaktan kurtardık” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA