Birinci Cadde'deki Altyapı Çalışması Tamamlandı

Mardin Belediyesi ve Mardin Valiliği'nin ortaklaşa yürüttüğü ''Sit Alanı Altyapı Su ve Kanalizasyon Yenileme Çalışmaları Projesi'' kapsamında Birinci Cadde'deki altyapı çalışması tamamlandı.

Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında Birinci Cadde'de üçüncü ve son etabı tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından üst yapı çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti.

SİT alanında toplam 13 kilometre uzunluğundaki altyapı şebekesinin tamamının yenilendiğini, altyapı projesinin tamamlanmasının ardından Birinci Cadde bazalt taşı döşeme ve kaldırım çalışmalarını da yaptıklarını bildiren Ayanoğlu, şöyle konuştu:

''Ramazan Bayramı'nın hemen ardından başlayan üçüncü ve son etap çalışmaları kapsamında, Cumhuriyet Meydanı ile Diyarbakır Kapı arasında kalan kısımda da altyapı çalışmaları tamamlandı. Son etap çalışmalarında öncelikle su ve kanalizasyon boruları yenilenerek, yağmur drenaj hatları yerleştirildi. Telekom ile TEDAŞ'a ait kablolar yer altına çekildi. Son olarak parke taşları ile kaldırımların tamamı tarihi dokuya uygun bazalt taşı ile yenileniyor. Üç kilometre uzunluğunda Birinci Cadde'nin yarısında bazalt taşı ve kaldırım döşeme işi tamamlandı. Birinci Cadde'de her biri 2 bin 700 metre uzunluğunda yağmur, kanalizasyon, su şebekesi olmak üzere toplam 12,5 kilometre uzunluğunda 5 hat döşendi.''

Muhabir: İbrahim Sincar/ Meral Özdemir

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA