Benzin Pompasına Altın Madalya

Türkiye’nin son yapılan fiyat ayarlamalarıyla dünyanın en pahalı benzinini kullanan ülkesi olması, Aydın Çine’de ilginç bir eylem ile protesto edildi.

Benzin Pompasına Altın Madalya
Güney Ege Çevre Platformu ve CHP Çine İlçe Teşkilatı Başkanı Tayfun Şahin ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı eylemde benzin pompasına altın madalya takıldı.

Güney Ege Çevre Platformu sözcüsü Ayhan Karahan, akaryakıta yapılan son zamları protesto etti. İmalı bir göndermeyle Türkiye’ye bu birincilik gururunu yaşatan iktidar partisi ve kurmaylarına minnet duygularını ifade eden Karahan, bu nedenle mütevazı ödül törenini hazırladıklarını söyledi.

Üzerinde ‘birinci’ yazan altın madalyayı benzin pompasına takan Karahan, “Bu başarıyı kutluyor ve bu anı ölümsüz kılıyoruz. Uzun yıllardır ülkeler arası benzin satış fiyatları sıralamasında Norveç’in hemen ardından ikinciydik. Liderliğe susamıştık. Hükümet 22 Eylülde çok sıkı bir zam atağı yaptı ve Norveç’i geçti. Artık lideriz. Vatana millete hayırlı olsun” dedi.

Son zamların ardından üretici giderlerinde önemli bir artış yaşandığını savunan Karahan, “Zam paketlerinin ne denli zorlu çalışmalar ile hazırlandığını biliyoruz. Bakanlarımızın nasıl yorgun düştüklerinin elbette farkındayız. Ancak yıllarca başarıya susamış olan biz tüketiciler, bu dünya birinciliği ile yetinmiyoruz ve hükümetinin zam çabalarını aynı hızla sürdürmelerini talep ediyoruz. Hükümete bir önerimiz var; OECD raporuna göre işsizlik, yoksulluk ve gelir adaletsizliğinde de kötü durumda sayılmayız. Birinciliğe en yakın olduğumuz alan gelir adaletsizliği. Bu alanda Şili ve Meksika’nın ardından üçüncüyüz. Hükümet uyguladığı ekonomik politikalarını az biraz büyütse zengine verdiğini biraz daha fazla vererek, yoksuldan kıstığını az daha kısarak zam sağanağını devam ettirse, çok kısa bir süre içersinde gelir adaletsizliğinde de bize bir şampiyonluk duygusu daha tattırabilir” diye konuştu.

CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin ise, “Madalyonun iki yüzü var. Bir yüzü sermayeye ve rantı; diğer yüzü ise emekçi, köylü ve ülkemiz insanlarına işaret ediyor. Yurttaşlarımız ülkeyi zam şampiyonu yapan zihniyeti iktidardan düşürecektir. Şu anda yapılan eylemde ülkemizin ironik ve dramatik fotoğrafını yansıtmaktadır” şeklinde konuştu.

Eyleme çevrede bulunan vatandaşlar da alkışlar ve araçlarından kornalar ile destek verdiler. Eylem olaysız bir şekilde sona erdi .
Kaynak: İHA