Belediyenin Yazılı Açıklamasından Açıklaması

Edremit Belediyesi'ndeki operasyona ilişkin belediyeden yapılan yazılı açıklamada, ''Başkanımız Tuncay Kılıç, yasa dışı hiçbir faaliyet içinde bulunmayacağı gibi, kendisi mesleğinin en iyileri arasında gösterilen bir hukuk adamıdır'' denildi.

Açıklamada, bazı basın yayın organlarında, Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç'ın sağlık durumunun iyi olmadığına yönelik yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Operasyon kapsamında bilgisine başvurulan Kılıç'a yönelik suçlamaların da gerçek dışı olduğu öne sürülen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bu iddia sahipleri hakkında gerekli yasal haklarımız saklı tutulmaktadır. Başkanımız Kılıç, yasa dışı hiçbir faaliyet içinde bulunmayacağı gibi, kendisi mesleğinin en iyileri arasında gösterilen bir hukuk adamıdır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 38. Maddesi ve Ceza Muhakemesi Kanunu gereğince, 'suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar kimsenin suçlu sayılamayacağı ilkesi ve soruşturmanın gizliliği, amacının tehlikeye düşürülmemesi hususları' dikkate alınarak kamuoyunun haber alma ve doğru bilgilendirilme hakkı ile yanlış haber ve yorumlara meydan vermemek amacıyla basın açıklamasına ihtiyaç duyulmuştur.''

Muhabir: Emrah Elmas / Zafer Akpınar

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA