Başkan Özcan Çalışmaları Değerlendirdi

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, görev başında olduğu 14 yıl boyuncu alt yapıya büyük paralar harcandığını ifade ederek, “Hiçbir Belediye Başkanı alt yapıya fazla yatırım yapmaz çünkü görünmez.

Başkan Özcan Çalışmaları Değerlendirdi
Fakat biz, bir daha seçilmeme riskini göze alarak bu sorunu çözmeye yemin ettik ve çok şükür çözdük” dedi.

İçel’de yaptıkları ve yapmaya devam ettikleri çalışmalarla ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Özcan, kent merkezinde İçel Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (MESKİ) 700 kilometreyi bulan içme suyu şebeke borularının değişim çalışmalarının sona erdiğini ifade ederek, “TEDAŞ ile İl Emniyet Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği MOBESE çalışmaları da daha önce sona ermişti. Kent merkezinde büyük sıkıntı yaratan doğalgaz borularının döşenmesi işlemi bitti. Mezitli bölgesinde ise yüzde 95’i tamamlandı. Kısacası İçel kent merkezindeki kazı çalışmalarının yüzde 90’lık kısmı bitti ve çalışması biten yerlerin asfaltlama işlemine başlandı” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi olarak sadece yağmur suyu ve içme suyu borularının değişimini yaptıklarını ifade eden Özcan, “Tekrar tekrar asfaltlama işlemi olmasın diye bütün kurumların kazı işlemlerinin sona ermesini bekledik. Kazı işlemlerinin sona ermesiyle de birlikte başta GMK Bulvarı, İnönü Bulvarı ve Okan Merzeci Bulvarı olmak üzere birçok yolu asfaltlayarak hizmete sunduk. Bu arada yeni stadyum yolu olarak bilinen 35. Cadde ile diğer bağlantı yollarını açma çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Gözne’de bulunan asfalt şantiyesini geçtiğimiz yıllarda faaliyete geçirdiklerini belirten Özcan, Bu asfalt şantiyesinde üretilen asfaltlarla, İçel’in tüm sokak ve caddelerini bir daha bozulmamak üzere asfaltladıklarını kaydetti.

Görev başında olduğu 14 yıl boyunca alt yapıya büyük paralar harcandığını vurgulayan Özcan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Çünkü İçel’in en önemli sorunu, düzgün bir alt yapı sisteminin olmamasıydı. Bu durum, aşırı yağışlarda kentin her yanını sel sularının basmasına neden oluyordu. Biz de buradan yola çıkarak alt yapı için büyük bütçeler ayırdık ve tabiri caizse toprağın altına trilyonları gömdük. Ancak İçel’in bugünkü durumuna bakınca, iyi ki bu hizmetleri yapmışız diyorum. Çünkü normalde hiçbir Belediye Başkanı alt yapıya fazla yatırım yapmaz, çünkü görünmez. Fakat biz, bir daha seçilememe riskini göze alarak bu sorunu çözmeye yemin ettik ve çok şükür çözdük.” Yer altını düzene soktuktan sonra yer üstü çalışmalarına ağırlık verdiklerinin altını çizen Özcan, “Son 1 yıldır özellikle yer üstünü yani yolları ve caddeleri asfaltlayarak güzelleştiriyoruz.. Ayrıca Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz; GMK Bulvarı, İnönü Bulvarı, Adnan Menderes Bulvarı, 2. ve 3. Çevre Yolları ile önemli bulvarların orta refüj çalışmalarını yeniden elden geçiriyorlar. Yolları asfaltlarken, orta refüje ağaçlandırma, çiçeklendirme ve aydınlatma çalışmalarına da büyük bir hız verdik” dedi.

Kaynak: İHA